En roman er en roman er en roman … som en anden har skrevet (en del af)

Om Helene Hegemanns mærkværdigt lemfældige omgang med andres kunst i debutromanen “Axolotl Roadkill” : Er det kunst at copy-paste et hit?

Jeg opfatter det ikke som plagiat, eftersom jeg har bygget materialet ind i en anden og selvstændig kontekst. Helene Hegemanns retfærdiggørelse af, at hun er tilhænger af litterære “lån”.

Jeg skriver selv på en roman. Jeg ved endnu ikke, hvor stor en procentdel, der bliver “egne” ord. Men helt sikkert over 40 procent, tror jeg nok. Jeg skal først lige finde ud af, hvilke passager i “Buddenbrooks”, jeg skal planke. Det er jo en god roman. “Buddenbrooks”, altså. Så det er jo et godt sted at stjæle, jeg mener naturligvis låne. Måske bliver det alligevel ikke over 40 procent egne ord. Jeg tror, at jeg nøjes med 30 procent. “Buddenbrooks” er jo en god roman. Nu skal jeg blot have bygget “materialet” ind i en anden og selvstændig kontekst.

NB til mig selv: Husk at kildeangive og få copyright-aftale med forlaget!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.