Et nyt filmår: 15 kulørte film, jeg ser frem til!

Biografåret 2015 byder på en lang række interessante film i den kulørte og eventyrlige ende af genreskalaen. Store produktioner kommer året igennem til at puste hinanden i nakken, og måned efter måned vil man kunne læne sig tilbage i biografens sæde og lade sig opsluge af film, der befinder sig inden for genrer som action, adventure, fantasy, science fiction og animation. De 15 udvalgte film nedenfor er dem, jeg ser mest frem til, men der er naturligvis også andre 2015-premierer, jeg har skrevet mig bag øret.

Her ikke mindst Poltergeist, The Fantastic Four, The Jungle Book, The Good Dinosaur, Mission: Impossible 5Furious 7, The Martian, The Man From U.N.C.L.E., Crimson Peak og Shaun the Sheep Movie.


“Avengers: Age of Ultron”

Selvom Marvel/Disney også sender The Fantastic Four-rebootet og Ant-Man i biograferne i år, så bliver det uden tvivl Joss Whedons stjernebesatte Avengers: Age of Ultron, der kommer til at være det helt store trækplaster, når vi taler superheltefilm.

Dansk biografpremiere den 23. april
avengers-age-of-ultron-poster1


“Star Wars: Episode VII – The Force Awakens”

For undertegnede er der ingen tvivl: Dette syvende kapitel i Star Wars-sagaen bliver årets indiskutable højdepunkt. Og nu, hvor Peter Jackson ikke længere gør krav på december måned, er der blevet plads til en ny, men ikke mindre fantastisk franchise. J.J. Abrams står ved roret, og en lang række gamle kendinge er tilbage i det univers, der blev søsat for 37 år siden.

Dansk biografpremiere den 17. december
Star Wars Episode VII Poster


“Ant-Man”

Hvis man ikke er vokset op med Marvels fantastiske universer i hæfteform, så vil man næppe kende Ant-Man, der blev skabt af Stan Lee, Larry Lieber og Jack Kirby i 1962. I dette første filmeventyr, der er instrueret af Peyton Reed, er det Paul Rudd, der spiller den “lille” superhelt. Det skal bliver spændende at se, om Marvel får held til at få sparket Ant-Man i gang.

Dansk biografpremiere den 16. juli
Ant-Man-poster


“Jurassic World”

2015 bliver året, hvor dinosaurusserne igen brøler! Det sker, når vi sætter os til rette i biografens mørke for at se Jurassic World. Steven Spielberg kunne som bekendt ikke lokkes tilbage i instruktørstolen, så den tjans gik til den relativt ukendte Colin Trevorrow. Ligeledes er John Williams blevet skiftet ud (han har jo også travlt med Star Wars) til fordel for Michael Giacchino.

Dansk biografpremiere den 11. juni
Jurassic-World-Poster-Official


“Mad Max: Fury Road”

Det er flotte 36 år siden, at den australske instruktør George Miller første gang lod Mad Max turnere rundt i et postapokalyptisk Australien. Nu er selvsamme instruktør tilbage med den fjerde film i serien, der har fået en sprængfarlig og ganske farverig trailer. Det er ikke længere Mel Gibson, der spiller Mad Max, men derimod briten Tom Hardy.

Dansk biografpremiere den 14. maj
Mad Max - Fury Road - plakat - poster


“Inside Out”

Pixar er også på banen i år med sin 15. animationsfilm – Inside Out – og med tanke på selskabets høje kvalitetsniveau, så er det naturligvis med høje forventninger, at der ses frem til denne film, der blandt andet instrueres af Pete Docter fra Up og Monsters Inc.

Dansk biografpremiere den 27. august
20141218032017!The-inside-out-poster


“Terminator: Genisys”

Arnold Schwarzenegger er tilbage i den rolle, der var med til at kickstarte hans Hollywood-karriere tilbage i 1984. Det skal blive herligt at genopleve den markante Hollywood-østriger på det store lærred i en film, der naturligvis bliver rigtig, rigtig god! (krydser fingrer).

Dansk biografpremiere den 9. juli
Terminator Genisys Poster


“Jupiter Ascending”

Andy Wachowski & Lana Wachowski er med Jupiter Ascending tilbage i kendt farvand! Filmens bjergtagende trailer fungerer som en formidabel appetitvækker, og man kan ikke andet end håbe, at dette for søskendeparret bliver en ny The Matrix.

Dansk biografpremiere den 5. februar
jupiter-ascending-poster


“Peanuts”

Peanuts aka Radiserne er med Nuser og resten af slænget at finde i biograferne den 25. december. Det er fantastisk, at en ny generation nu får mulighed for at stifte bekendtskab med Charles M. Schulz’ herlige karakterer. Det er Blue Skye Studios, der står bag filmen, og de har tidligere givet os Ice Age-filmene, Rio og Epic.

Dansk biografpremiere den 25. december
snoopy_and_charlie_brown_the_peanuts_movie


“Home”

DreamWorks Animation er også på banen med en animatinosfilm i år, og hvis traileren holder hvad den lover, så kommer jeg til at klukle mig igennem hele seancen. Home, der handler om en invasion fra rummet, er instrueret af Tim Johnson, der også er manden bag den formidable Antz og den underkendte Sinbad: Legend of the Seven Seas.

Dansk biografpremiere den 26. marts
Home


“Spectre”

Ja, denne burde jo have tronet i toppen sammen med den syvende Star Wars-episode. Jeg ser meget frem til dette 24. kapitel i James Bond-sagaen, der igen har Daniel Craig i hovedrollen som agenten med den livsfarlige licens. Det er vidunderligt, at det endnu en gang er Sam Mendes, der sidder i instruktørstolen, og at man med denne film er ved at skabe et mere homogent univers.

Dansk biografpremiere den 6. november
bond-24-B4AizyxIUAA5bMT-lg


“The Hateful Eight”

Der var meget polemik omkring The Hateful Eight i forbindelse med, at manuskriptet blev lækket. Det gjorde Quentin Tarantino godt og grundigt knotten, og filmen blev taget af programmet. Men så ændrede han, efter at projektet havde fået tilpas med omtale på internettet, mening. Og nu kan vi se frem til endnu en dialogfantastisk film fra et af Hollywoods største legebørn.

Dansk biografpremiere efteråret 2015
the-hateful-eight-poster1


“Minions”

Despicable Me-filmene er ret fantastiske, og det samme kan man sige om de små gule Minions, der indtil videre har stået i skyggen som satellitkarakterer. Men fra og med i år er det slut med at henleve en skyggetilværelse, og de træder i karakter i deres helt egen spinoff-film Minions.

Dansk biografpremiere den 2. juli
minions poster 2015


“Cinderella”

Det er naturligvis Disney, der er på banen med en film om Askepot. Den stakkels glasskobærende pige, der må gå så grueligt meget igennem, inden solen bryder frem på den anden side. Det er Kenneth Branagh, der sidder i instruktørstolen, og han skal realisere et manuskript af Chris Weitz.

Dansk biografpremiere den 12. marts
cinderella-2015-poster-691x1024


“Pan”

Peter Pan gør også sin entré i biograferne i år, og J.M. Barries klassiske roman tages i denne ombæring under behandling af Joe Wright, der tidligere har stået bag filmatiseringen af Jane Austens Pride and Prejudice (2005) og Ian McEwans Atonement (2007).

Dansk biografpremiere den 16. juli
Pan Movie Poster

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.