Et par ord om Ridley Scotts “Alien”

I år er det 30 år siden, at Nostromo første gang gled lydløst igennem rummet blot akkompagneret af Jerry Goldsmiths myrekrybende gode intro-track. Det er 30 år siden, at Ripley (Sigourney Weaver) første gang mødte det H.R. Giger-skabte rumvæsen, der på så ubehagelig facon gør sin entré via Kanes (John Hurt) mave. Det er 30 år siden, at jeg første gang blev klar over, at In space no one can hear you scream.

Ridley Scotts Alien er et mesterværk. Filmen er et mørkt, klamt og virtuost fortalt stykke science fiction-horror, der stadig dagen i dag kan give gåsehud, når man med jævne mellemrum genser den.

Alien (2)

Noget af det, der gør filmen så fandens god, er, at Ridley Scott mestrer minimalismen. Han ved, at less is more. Han ved, at man ikke skal tæppebombe seerne med CGI-effekter for at skabe den intense stemning, der gennemsyrer det dystre miljø ombord på Nostromo.

Her på filmens 30års fødselsdag har Ridley Scott offentliggjort, at han vil instruere den femte film i serien – en prequel – der pt. er sat til at få biograf-release i 2011. Det skal blive spændende at se, om Scott kan løfte filmseriens niveau, der gradvist – ikke mindst pga. AvP-filmene – er dalet stødt. Og så kan man i øvrigt også glæde sig til, at SF-Film/FOX sender filmen ud på Blu-ray i løbet af 2010.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.