Første bind i ny spændingstrilogi – Justin Cronins “Den første” udkommer 16. september.

Den 16. september i år sender Lindhardt & Ringhof det første bind i en ny spændingstrilogi – Justin Cronins “Den første” – i handlen.

Forlaget skriver følgende om romanen:

Den 16. september udkommer det første bind i en ny spændingstrilogi. Den første er en apokalyptisk, episk fortælling om civilisationens endeligt − og om en ung kvinde, der har nøglen til menneskehedens overlevelse.

Spændingsromanen Den første har allerede taget det amerikanske publikum med storm og røg efter udgivelsen i juni direkte ind på New York Times’ bestsellerliste.

En række dødeligt syge kræftpatienter bliver raske efter at være blevet bidt af flagermus i Sydamerika. Den amerikanske regering iværksætter derfor en række hemmelige eksperimenter på dødsdømte fanger for at undersøge, om virus kan kurere sygdom. Eksperimenterne slår gevaldigt fejl, og en hær af blodtørstige vampyrer slipper fri. En FBI-agent, plaget af skyld over sin medvirken i regeringens projekt, tager et af ofrene fra det katastrofale eksperiment under sine vinger; den forældreløse pige, Amy. Hele menneskeheden er truet, og hundrede år efter er der kun små grupper mennesker tilbage, som gemmer sig i bjergene. En ung kvinde, Amy, dukker op − døv og stærkt traumatiseret − og hun har ganske uvidende nøglen til menneskehedens overlevelse.

 Den første er bind 1 i en planlagt trilogi. Der er planer om en filmatisering, og Fox har købt filmrettighederne.

Justin Cronin (f. 1962) er forfatter og professor i engelsk ved Rice University i Houston, Texas i USA. Han har tidligere udgivet romanerne Mary and O’Neil og The Summer Guest. For Mary and O’Neil vandt han i 2002 The Pen/Hemingway Award. Prisen uddeles hvert år til amerikanske debutanter inden for skønlitteratur.

Kilde: Lindhardt & Ringhof

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.