Kunst

19. maj 2009

Favoritkunst: “Skriget” (Edward Munch, 1893)

  • Titel: Skriget (1893)
  • Kunstner: Edward Munch (1863-1944)
  • Størrelse: 91 x 73 cm. (olie, tempera og pastel på pap)
  • Stilart/epoke/kunstretning: Modernismen, ekspressionisme, symbolisme
  • Nationalitet: Norsk
  • Maleriets placering: Nasjonalmuseet, Oslo
  • Oversigt: Favoritkunst
Edward Munch

Edward MunchOm skribenten

Robert Rasmussen
Jeg er film- & litteraturskribent, kulturafhængig, kunstelsker og mag.art. i litteraturvidenskab med en magisterkonferens om maskemonstre i moderne horrorfilm fra 1960 til i dag. Jeg er også tegneseriesluger, horrornørd, tv-serienarkoman, filmafhængig samt bogorm & læsehest med skrive- og ordkløe. Jeg dyrker 80'ernes kulturprodukter i usund grad, og jeg har en forkærlighed for filmkitsch, de fantastiske genrer samt Spielberg & Co. Jeg er filmmerchandisesamler, Disney-aficionado, animationselsker samt stifter af Fiktion & Kultur. Mit forhold til ovenstående er kronisk og uhelbredeligt. Læs (meget!) mere her.
0 Comments


Skal du ikke skrive en kommentar?


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *