Film

8. november 2009

“Fight Clubs” 10års jubilæum fejres på behørig vis.

Fight Club på Blu-ray

Én af de største filmoplevelser, jeg har haft, var da jeg første gang så David Finchers rutsjebanetur af en film – “Fight Club” – i biografen. Det var et visuelt overflødighedshorn, der bjergtog mig med sine smukt komponerede og stærke billeder.

Jeg var solgt til stanglakrids over den dunkende og pulserende rytme, filmen udgjorde. Jeg var fascineret af Edward Nortons og Brad Pitts præstationer. Og jeg var imponeret over David Finchers eminente måde at omskabe Chuck Palahniuks ord, Chuck Palahniuks roman, til levende billeder.  Nu – ti år (og mange gensyn) efter filmens tilblivelse – udgives “Fight Club” på Blu-ray i forbindelse med dens 10års jubilæum.

DVDBeaver har i den forbindelse taget filmen under kærlig behandling og set nærmere på transformeringen fra dvd til Blu-ray (fra larve til sommerfugl) og resultatet er forbløffende. Hvis man er fan af Fincher, så må man, så skal man, partout og uden diskussion, have fat i “Fight Club” på Blu-ray. Det er en fantastisk film, der nu tager sig bedre ud rent visuelt, end den nogensinde tidligere har gjort.

Tjek en sammenligning af dvd- og BD-udgaven hos DVDBeaver og køb “Fight Club” HER.Om skribenten

Robert Rasmussen
Jeg er film- & litteraturskribent, kulturafhængig, kunstelsker og mag.art. i litteraturvidenskab med en magisterkonferens om maskemonstre i moderne horrorfilm fra 1960 til i dag. Jeg er også tegneseriesluger, horrornørd, tv-serienarkoman, filmafhængig samt bogorm & læsehest med skrive- og ordkløe. Jeg dyrker 80'ernes kulturprodukter i usund grad, og jeg har en forkærlighed for filmkitsch, de fantastiske genrer samt Spielberg & Co. Jeg er filmmerchandisesamler, Disney-aficionado, animationselsker samt stifter af Fiktion & Kultur. Mit forhold til ovenstående er kronisk og uhelbredeligt. Læs (meget!) mere her.
0 Comments


Skal du ikke skrive en kommentar?


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *