Film skal ses i biografen … interessante 2010 maj-premierer

Der er fem filmpremierer, der kan trække mig i biografen i denne måned. Fem vidt forskellige film, som jeg har set frem til. Nogle dog mere end andre. Der er – naturligvis – genindspilningen af Wes Cravens horrorklassiker “A Nightmare on Elm Street” – hvilket vovestykke! Den Michael Bay-producerede  genindspilning er (naturligvis) varetaget af en relativt ukendt førstegangsinstruktør (Samuel Bayer, der tidligere blot har instrueret musikvideoer og kortfilm) så jeg sætter ikke forventningerne højt til denne, der skulle have haft premiere i dag, den 6. maj, men som er blevet fjernet fra programmet. Det lader til, at den måske bliver en “straight-to-dvd/Blu-ray”-release.

Så er der jo Ridley Scotts nye take på Robin Hood-myten, der får premiere den 13. maj. Det lader til, at Scott har valgt en mere dyster (en mere seriøs) tilgang til historien om Robin, der stjæler fra de rige for at give til de fattige. Det kunne – visuelt set – lade til, at der er tale om en kombination af “Braveheart”, “Gladiator” og “Kingdom of Heaven” – alle film, der opererer med det storladne, det visuelt svulstige og det episke. Det er en film, som jeg helt sikkert skal have set i biografen.

Den 20. maj kan man opleve fantastiske Michael Caine i en rigtig Dirty Harry-rolle. Han spiller hovedrollen i selvtægtsfilmen “Harry Brown” – der er også lidt “Dirty Harry” over titlen – og selvom filmen ikke udelukkende er blevet overøset med roser af anerkendte kritikere verden om, så skal den ses ene og alene fordi, at Michael Caine spiller en pissed off pensionist, der ikke finder sig i noget som helst. Var der nogen, der sagde Walt Kowalski?

Sidst – som den lille ækle rosin i pølsens ende – finder vi det Jerry Bruckheimer-producerede Disney-eventyr “Prince of Persia: The Sands of Time”, der er instrueret af Mike Newell. Det er en film, som ganske givet ikke vil udmærke sig synderligt indenfor sin genre, og som sikkert ikke vil være meget bedre end Louis Leterriers mytologiske fantasy- og CGI-mastodont “Clash of the Titans”, men det er altså også en film, der vinder ved et stort lærred og ditto lyd. Filmen rammer biografen den 20. maj.

Hov! Det var alligevel ikke tid til rosinen i pølseenden, for jeg havde helt glemt, at Wes Andersons animationsfilm  “Fantastic Mr. Fox” rent faktisk også gør sin entré i biograferne i denne måned. Den 27. maj kan man opleve George Clooney og Meryl Streep som ræveægteparret Mr. og Mrs. Fox. Jeg er helt sikker på, at den bliver fantastisk … ikke mindst fordi, at Bill Murray lægger stemme til Badger!

“A Nightmare on Elm Street” ::

“Robin Hood” ::

“Harry Brown” ::

“Prince of Persia: The Sands of Time” ::

“Fantastic Mr. Fox” ::

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.