Film

20. januar 2017

FILMNYT: “Blair Witch” udkommer kun som digitalt køb og leje!

I 1999 skrev Daniel Myrick og Eduardo Sánchez filmhistorie med “The Blair Witch Project”, der brugte det endnu spæde internet som platform for en gennemtænkt lanceringsstrategi. Filmen blev en økonomisk succes, og året efter fulgte Joe Berlinger op med “Book of Shadows: Blair Witch 2”, der er et vedhæng af den slags, som alle succesfulde horrorfilm får.

 Sidste år havde Adam Wingards “Blair Witch” biografpremiere, og igen skal vi en tur til skovene i Black Hills, Maryland, hvor der stadig sker uforklarlige ting. Desværre udkommer filmen ikke på Blu-ray og dvd herhjemme, men får såkaldt home entertainment-premiere. Det betyder, at den kan købes digitalt fra den 30. januar og hentes som digital lejefilm den 20. februar.

Blair-Witch-Callie-Hernandez-film-still-fiktion-og-kultur

Om filmen skrev Rikke Schubart blandt andet følgende, da hun anmeldte den for Filmmagasinet EKKO:

(…) instruktør Adam Wingard og manusforfatter Simon Barrett har et sikkert greb om de hjemsøgte løjer, der udvikler sig fra ungdommeligt overmod til usikkerhed og uhygge, eskalerer til stigende frygt og til sidst ender i panisk rædsel.

HANDLING

En lille gruppe universitetsstuderende vover sig let spøgende ind i Black Hills-skoven i Maryland for at afdække mysteriet omkring James’ søsters forsvinden 20 år tidligere. Mange mener, at mysteriet var forbundet med legenden om the Blair Witch. Gruppen starter forventningsfuldt ud, især da et par lokale tilbyder at guide dem igennem den mørke skov. Men efterhånden som den uforklarligt endeløse nat skrider frem, går det op for gruppen, at de står over for en uforklarlig – og skræmmende livsfarlig – naturkraft. De begynder langsomt at indse, at legenden nok alligevel er alt for virkelig og langt mere ildevarslende, end de havde kunnet forestille sig … selv i deres værste mareridt!

Blair Witch-poster-Adam Wingard-horror-fiktion-og-kulturOm skribenten

Robert Rasmussen
Jeg er film- & litteraturskribent, kulturafhængig, kunstelsker og mag.art. i litteraturvidenskab med en magisterkonferens om maskemonstre i moderne horrorfilm fra 1960 til i dag. Jeg er også tegneseriesluger, horrornørd, tv-serienarkoman, filmafhængig samt bogorm & læsehest med skrive- og ordkløe. Jeg dyrker 80'ernes kulturprodukter i usund grad, og jeg har en forkærlighed for filmkitsch, de fantastiske genrer samt Spielberg & Co. Jeg er filmmerchandisesamler, Disney-aficionado, animationselsker samt stifter af Fiktion & Kultur. Mit forhold til ovenstående er kronisk og uhelbredeligt. Læs (meget!) mere her.
0 Comments


Skal du ikke skrive en kommentar?


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *