FILMNYT: “Rogue One” overhaler “The Phantom Menace” i omsætning!

Darth Vader har et SOLIDT (døds)greb om publikum, der fortsat strømmer i biografen for at se Gareth Edwards flotte “Rogue One: Star Wars Story”. Faktisk er grebet så stærkt, at filmen nu har overhalet den vel nok mest hypede “Star Wars”-film nogensinde, nemlig George Lucas’ “Episode I: The Phantom Menace” fra 1999.

På nuværende tidspunkt har “Rogue One: Star Wars Story” omsat for 479 millioner dollars alene i USA, hvor “The Phantom Menace” i sin tid nåede op på 431 mio. dollars. Dermed er filmen den anden mest indtjenende “Star Wars”-film i historien. I dette regnestykke er der dog ikke taget højde for inflation.

Der er dog langt op til J.J. Abrams’ galaksebrag “Episode VII: The Force Awakens” fra 2015, der med en imponerende omsætning på 936 millioner dollars i USA (og over 2 milliarder dollars på verdensplan) er den film i franchisen, der troner solidt på toppen.

Det er således gået over al forventning, og Disney, der tilbage i 2012 købte Lucasfilm og rettighederne til “Star Wars” for imponerende 4 millioner dollars, går glade i banken.

Den næste film i sagaen bliver Rian Johnsons “Episode VIII”, der får premiere til december!


Star-Wars-Rogue-One-Poster