Film

17. januar 2010

Find søsygetabletterne frem: Der er gået Jason Bourne i “Green Zone” (2010)

"Green Zone" får dansk biografpremiere den 8. april 2010.

Det lader til, at Mr. shaky cam – Paul Greengrass – for alvor har slået pjalterne sammen med Matt Damon. Damon – der er blevet instrueret af Greengrass i de to sidste film i Bourne-trilogien – spiller denne gang en amerikansk militærofficer, der grundet dårligt efterretningsarbejde leder efter masseødelæggelsesvåben i den grønne zone (stedet, hvor de internationale styrker holder til) i Baghdad, Irak.

Filmens manuskript er skrevet af den Oscar-vindende Brian Helgeland, der er den skrivende ånd bag film som Curtis Hansons neo noir-perle “L.A. Confidential” (1997), Eastwood-mesterværket “Mystic River” (2003) samt Ridley Scotts kommende “Robin Hood” (2010). Med dette hold – Greengrass, Helgeland og Damon – er der lagt i ovnen til en solid action-thriller med fart over feltet. “Green Zone”  får dansk biografpremiere den 8. april 2010.Om skribenten

Robert Rasmussen
Jeg er film- & litteraturskribent, kulturafhængig, kunstelsker og mag.art. i litteraturvidenskab med en magisterkonferens om maskemonstre i moderne horrorfilm fra 1960 til i dag. Jeg er også tegneseriesluger, horrornørd, tv-serienarkoman, filmafhængig samt bogorm & læsehest med skrive- og ordkløe. Jeg dyrker 80'ernes kulturprodukter i usund grad, og jeg har en forkærlighed for filmkitsch, de fantastiske genrer samt Spielberg & Co. Jeg er filmmerchandisesamler, Disney-aficionado, animationselsker samt stifter af Fiktion & Kultur. Mit forhold til ovenstående er kronisk og uhelbredeligt. Læs (meget!) mere her.
0 Comments


Skal du ikke skrive en kommentar?


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *