Forfatteraften: Bret Easton Ellis i Den Sorte Diamant den 11. oktober

Bret Easton Ellis, amerikansk litteraturs enfant terrible – anses for at være en af USAs største postmodernistiske forfattere – og en af de mest kontroversielle.

Han debuterede i 1985 med generationsromanen “Under nul” (Less Than Zero), der med sit portræt af desillusionerede teenagere i Los Angeles gjorde forfatteren til et kultfænomen. Han blev for alvor verdensberømt og – berygtet med “American Psycho” (1991) om børsmægleren og seriemorderen Patrick Bateman.

Bret Easton Ellis besøger International Forfatterscene i forbindelse med udgivelsen af hans nye generations-roman “Imperial Bedrooms”. Samtalen vil tage udganspunkt i den nye roman, men strække sig tilbage til debutromanen.

“Imperial Bedrooms” er en selvstændig fortsættelse til “Under nul”. Her møder man personerne fra “Under nul”, der nu, hvor de er kommet i fyrrerne, om muligt er blevet endnu mere desperate. Hovedpersonen Clay, der blevet 25 år ældre og nu en succesfuld manuskriptforfatter, vender tilbage til sin ungdomsby Los Angeles for at caste skuespillere til sin kommende film. Her er alting tilsyneladende, som det var – og alligevel er intet, som det ser ud til. Snart hvirvles Clay ind i en række uforklarlige hændelser. Med Clay som den paranoide opklarer, trækkes læseren med ind i sindets og Hollywoods mørkeste kroge.

Bret Easton Ellis er født i 1964 og bor i Los Angeles. Han blev hurtigt eksponent for 1980′ernes, “Generation X”. Hans forfatterskab bliver ofte beskrevet som en satirisk kritik af den grænsesøgende amerikanske livsstil hos en nydelsesoptaget og forbrugsorienteret avantgarde, men er også er blevet tolket som forfatterens egen fascination af det grænsesøgende og -verskridende.

Mere info om arrangementet:

Titel: International Forfatterscene: Bret Easton Ellis (USA)
Dato/tid: Mandag den 11. oktober 2010 – Kl. 20.00
Sted: Den Sorte Diamant – Søren Kierkegaards Plads 1 – 1019 København K – www.densortediamant.dk
Billetsalg: Via www.Billetlugen.dk – Tlf. 7026 3267 og i Fonabutikker.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.