Forlaget Rosenkilde udgiver Edmund Crispins “Den forsvundne legetøjsbutik”

http://fiktionogkultur.dk/wp-content/uploads/2015/08/Den-forsvundne-leget%C3%B8jsbutik-2.jpg

Den 28. august føjer Forlaget Rosenkilde endnu et britisk kriminalforfatterskab til deres i forvejen bugnende stald af mord- og gådeglade forfattere. Det drejer sig om Edmund Crispins (pseudonym for Robert Bruce Montgomery) Den forsvundne legetøjsbutik (The Moving Toyshop), der blev udgivet for første gang i 1946. Romanen, der i øvrigt i 2006 blev udpeget som en af de fem mest medrivende kriminalromaner, P.D. James havde læst, tager os med til Oxford, hvor Gervase Fen – udover at passe sin professorgerning ved universitetet – også viser sig at være en yderst ferm og skarpsindig amatørdetektiv.

Om romanen skriver forlaget følgende:

I en sen nattetime finder digteren Cadogan ved et tilfælde liget af en gammel dame i en legetøjsbutik i Oxford.

Næste morgen er legetøjsbutikken forsvundet, og der ligger en købmandsbutik i stedet. Ingen – ikke engang politiet – virker spor overraskede.

Heldigvis er Cadogan ven med Gervase Fen, som er professor i engelsk sprog og litteratur ved universitetet i Oxford og en yderst stædig og skarpsindig amatørdetektiv. Fen vil med glæde efterforske en forbrydelse, der tilsyneladende ikke findes. Med en kombination af inspi­ration og mavefornemmelse opdager Fen, at både legetøjsbutikken, liget og motivet alle er særdeles virkelige.

Den-forsvundne-legetøjsbutik

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.