Litteratur

10. september 2010

Frank Herberts klassiker “Klit” (“Dune”) er sendt i handlen af Lindhardt & Ringhof

Lindhardt & Ringhof har netop udgivet Frank Herberts klassiske science fiction-roman “Klit” (“Dune”) fra 1965. En næsten 700 siders moppedreng, der skal læses, hvis man er fan af genren eller er litteraturhistorisk interesseret. Bemærk i øvrigt det smukke coverdesign.

Forlaget skriver følgende om bogen:

Klit foregår i et vidtforgrenet feudalt imperie hvor planetære territorier kontrolleres af adelige huse og familier, der alle er loyale overfor det kejserlige hus Corrino.

Kort tid efter at Fyrstehuset Atreidis har fået overdraget sandplaneten Arrakis som kejserlig len bliver fyrsten styrtet af et konkurrerende hus, men sønnen Paul og hans mor redder sig ud i ørkenen.

Paul og hans familie flytter til planeten Arrakis, som er den eneste kilde til krydderiet melange, som er den vigtigste og mest værdifulde substans i universet. Her bliver de og Arrakis indfødte beboere, Padishah-kejseren, det magtfulde rumrejse-laug, og den hemmelighedsfulde kvindelige Bene Gesserit-orden alle draget ind i en konfrontation som vil ændre menneskehedens historie.

Klit udkom første gang i 1965, og regnes for, at være blandt verdens vægtigste science fiction romaner. Bogen er filmatiseret flere gange, og er på vej i endnu en filmatisering.

Kilde: Lindhardt & RinghofOm skribenten

Robert Rasmussen
Jeg er film- & litteraturskribent, kulturafhængig, kunstelsker og mag.art. i litteraturvidenskab med en magisterkonferens om maskemonstre i moderne horrorfilm fra 1960 til i dag. Jeg er også tegneseriesluger, horrornørd, tv-serienarkoman, filmafhængig samt bogorm & læsehest med skrive- og ordkløe. Jeg dyrker 80'ernes kulturprodukter i usund grad, og jeg har en forkærlighed for filmkitsch, de fantastiske genrer samt Spielberg & Co. Jeg er filmmerchandisesamler, Disney-aficionado, animationselsker samt stifter af Fiktion & Kultur. Mit forhold til ovenstående er kronisk og uhelbredeligt. Læs (meget!) mere her.

 1. Ellen Miriam Pedersen

  2010? Det må da være en genudgivelse. Har forlaget diskuteret med Niels Søndergaard om hans navn må stryges i præsentationen? Har man fået nyoversat af en der er ligeglad?
  Som forfatter af en novelle, ‘Sort Messias’, der er ved at udkomme og handler om et alternativ til den eksisterende film af D. Lynch, skulle jeg kontrollere året for den danske udgave og fandt bagomstående mærkværdighed. Det kan gøres med større respekt for både ophavsfolk og brugere.
  Bedste hilsener
  Ellen Miriam Pedersen, forfatter, cand. mag., Valby


 2. Kære Ellen Pedersen

  Det er jo nok bedst, at dine spørgsmål rettes mod rette vedkommende, altså Lindhardt & Ringhof. De vil sikkert ligge inde med svarene.
  Men spændende med din novelle-udgivelse … held og lykke med den!

  De bedste hilsner
  Fiktion & KulturSkriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *