Frank Herberts klassiker “Klit” (“Dune”) er sendt i handlen af Lindhardt & Ringhof

Lindhardt & Ringhof har netop udgivet Frank Herberts klassiske science fiction-roman “Klit” (“Dune”) fra 1965. En næsten 700 siders moppedreng, der skal læses, hvis man er fan af genren eller er litteraturhistorisk interesseret. Bemærk i øvrigt det smukke coverdesign.

Forlaget skriver følgende om bogen:

Klit foregår i et vidtforgrenet feudalt imperie hvor planetære territorier kontrolleres af adelige huse og familier, der alle er loyale overfor det kejserlige hus Corrino.

Kort tid efter at Fyrstehuset Atreidis har fået overdraget sandplaneten Arrakis som kejserlig len bliver fyrsten styrtet af et konkurrerende hus, men sønnen Paul og hans mor redder sig ud i ørkenen.

Paul og hans familie flytter til planeten Arrakis, som er den eneste kilde til krydderiet melange, som er den vigtigste og mest værdifulde substans i universet. Her bliver de og Arrakis indfødte beboere, Padishah-kejseren, det magtfulde rumrejse-laug, og den hemmelighedsfulde kvindelige Bene Gesserit-orden alle draget ind i en konfrontation som vil ændre menneskehedens historie.

Klit udkom første gang i 1965, og regnes for, at være blandt verdens vægtigste science fiction romaner. Bogen er filmatiseret flere gange, og er på vej i endnu en filmatisering.

Kilde: Lindhardt & Ringhof