Film

27. januar 2010

“Fritt Vilt”: norsk slasher-horror gange 3.

"Fritt vilt" er norsk slasher-horror old-school-style.

Der er virkelig gang i norsk slasher-horror for tiden. Jeg var dog ikke specielt begejstret for zombiegyseren “Død sne” (2009) eller den TCSM-inspirerede “Rovdyr” (2008). De kedede mig, hvis jeg skal være ærlig. Til gengæld virker den norske slasher-serie “Fritt Vilt” – som Rikke Schubart netop har skrevet et spændende indlæg om på Hollywoodbloggen – som film, man bør stifte bekendtskab med, hvis man er fan af (sub)genren. Jeg glæder mig ikke mindre til filmene, efter at jeg har set de tre trailers.  Her bliver der VIRKELIG lagt i ovnen til go’ gedigen oldschool slasher-underholdning! “Fritt Vilt” – der på engelsk er blevet døbt “Cold Prey” –  kan blandt andet købes hos Laserdisken.

Som en lille krølle på slasher-halen bør nævnes, at der er to interessante danske projekter, man kan holde øje med. Emil Ishii – debuterende instruktør – står bag filmen “Rovdrift” (2009) og Martin Bechs kommende nazi-slasher “Final Solution” (2010) ser også spændende ud. Man kan besøge “Final Solutions” hjemmeside og se en trailer for filmen.

Trailer til “Fritt Vilt” (2006) :: IMDb-link

Trailer til “Fritt Vilt II” (2008) :: IMDb-link

Teaser-trailer til “Fritt Vilt III” (2010) :: IMDb-link

 Om skribenten

Robert Rasmussen
Jeg er film- & litteraturskribent, kulturafhængig, kunstelsker og mag.art. i litteraturvidenskab med en magisterkonferens om maskemonstre i moderne horrorfilm fra 1960 til i dag. Jeg er også tegneseriesluger, horrornørd, tv-serienarkoman, filmafhængig samt bogorm & læsehest med skrive- og ordkløe. Jeg dyrker 80'ernes kulturprodukter i usund grad, og jeg har en forkærlighed for filmkitsch, de fantastiske genrer samt Spielberg & Co. Jeg er filmmerchandisesamler, Disney-aficionado, animationselsker samt stifter af Fiktion & Kultur. Mit forhold til ovenstående er kronisk og uhelbredeligt. Læs (meget!) mere her.
0 Comments


Skal du ikke skrive en kommentar?


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *