Gammelpot, Porten til østen og en glad tegneserielæser

Det er snart ti år siden, at en ikke ubetydelig del af min tegneseriesamling blev offer for en kælderoversvømmelse. Jeg græder stadig salte tårer over alle de gode venner, jeg mistede den hæslige nat. Blandt ofrene var en lille, hvidskægget vandringsmand og hans magiske vadsæk. Alle 23 bind i Gammelpot-serien måtte lade livet. Ja, det var hårdt!

Den hollandske tegneserie, der er skrevet af Thom Roep og tegnet af Pijt Wijn, blev første gang udgivet herhjemme af Williams Forlag. Det skete det år, hvor jeg blev født. Herefter røg serien videre til Interpresse, der igen sendte den over til Carlsen Comics og i år – og halleluja for det – genudgiver Forlaget COBOLT alle 23 bind i hardback. (stromectol Hvert bind i serien vil i øvrigt blive udstyret med et otte sider langt forord. Savle, savle, savle! Cobolt starter genudgivelsen af Gammelpot den 5. juni, og serien kickstartes kronologisk med Den forkælede prinsesse … jeg glæder mig!

Men inden jeg sætter tænderne i det første Gammelpot-album fra Cobolt, har jeg fået muligheden for at tyvstarte med min favorithistorie i serien … endog på hollandsk! Sidste sommer sad jeg ude på terrassen og klagede min nød over min mistede Gammelpot-samling. Det hænder, at jeg forfalder til den slags klagesang. praziquantel and ivermectin Staklen, der måtte lægge ører til min munddiarre, var min fantastiske svigerinde. how long does stromectol stay in your system Jeg fortalte i lange sætninger, der bar præg af nørdens entusiasme, hvor trist det var, at jeg havde mistet mit favoritalbum: Porten til østen, der er det fjerde bind i serien. I går kom hun så hjem fra en tur til Holland, og med sig i tasken havde hun … TADA … Porten til østen. Jeg er lykkelig!

Så nu skal jeg prøve kræfter med Douwe Dabbert og De poort naah oost … FANTASTISK!

Læs også: Velkommen tilbage til manden med vadsækken: Forlaget Cobolt genudgiver “Gammelpot”!

GAmmelpot - 4

Gammelpot - 3

Gammelpot - 2

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.