Grace Kelly – foredrag om den amerikanske prinsesse

grace-kelly-555I anledning af den anerkendte amerikanske forfatter Donald Spotos Grace Kelly-biografi byder Cinemateket på foredrag og en retrospektiv serie af “filmprinsessens” bedste film.

I oktober fejrer Cinemateket udgivelsen af den kendte biografi-forfatters, Donald Spoto, længe ventede Grace Kelly biografi. Den 3. oktober vil Donald Spoto introducere sin bog og Cinematekets filmserie om Grace Kelly. Det sker fra kl. 17.30 hvor han signerer sine bøger i Cinematekets bog- og filmhandel og kl. 19.00, hvor han indleder filmen ’High Society’ (1956).

Udover arrangementet den 3. oktober, vil Donald Spoto indlede Hitchcock-klassikeren ’Skjulte øjne’ (1954) den 9. oktober kl. 19.00

Et eventyrligt liv

H.C. Andersen kunne ikke have skrevet et smukkere eventyr. Grace Kelly er legemliggørelsen af Hollywoods drømme og forhåbninger. Med sit engleansigt tryllebandt hun publikum, og på få år skabte hun en filmskat, der er en Hollywood-prinsesse værdig. At hun siden blev prinsesse af Monaco gør bare historien til et endnu større eventyr.

Grace Kelly voksede op i et overklassemiljø, men hun ønskede mere end et liv som den perfekte værtinde og hustru til en velhavende mand.
Håbet om en karriere blev opfyldt, og hun indspillede 11 film mellem 1951-56 – og modtog en Oscar for ’Skrå brædder’ i rollen som den undertrykte hustru til en fordrukken skuespiller – spillet af Bing Crosby i en ligeledes imponerende præstation.

Grace Kellys år i Hollywood tjente hende vel til hendes største præstation som fyrstinde af Monaco. Hun nød sin rolle i paladset ved siden af kasinoet, og hun var et forbillede for vordende prinsesser.

Tæt på prinsessen

Donald Spoto er en institution inden for film-biografien. Han har tidligere skrevet bestsellers om Alfred Hitchcock, Alan Bates, Marilyn Monroe og flere andre.

Spotos evne til at spidde, analysere og finde den gode historie har gjort hans bøger til medrivende dramaer fyldt med fascinerende iagttagelser.

Billetter kan bestilles i Cinematekets billetsalg, Gothersgade 55, tlf. 3374 3412. Online bestilling på cinemateket.dk.