Film

26. september 2013

Dagens film: Green Lantern (2011)

Filmbanner - dagens film

SKAL DU SE DEN?

Ikke nødvendigvis.

HVORFOR SKAL DU NØDVENDIGVIS IKKE SE DEN?

Martin Campbells Green Lantern er en CGI-overlæsset superheltefilm, der går på kompromis med skuespil og plot. Filmen, der i extended cut-udgaven tager over to timer, afføder hurtigt søvnige øjne og dybe gab, da dens primære kvaliteter er de billedæstetiske. Og en film kan være nok så smuk og gøre overbevisende brug af CGI, men hvis det er skønhed på bekostning af indhold,  så bliver man hurtigt træt og uopmærksom.

Ryan Reynolds er charmerende, men han finder aldrig ind til kernen af Hal Jordan, der er blevet udvalgt til at være en del af det intergalaktiske politikorps Green Lanterns. Langt hen ad vejen er der tale om en Superman-pastiche, hvilket bl.a. understreges af komponisten James Newton Howard, der løbende inkorporerer passager fra John Williams’ score til Richard Donners Superman.

Green Lantern

SE HELLERE:

Hvis vi ser på DC-filmatiseringer, så er det klart Christopher Nolans Batman-trilogi, man skal se. Her er der tale om tre film, der alle holder et svimlende højt kvalitetsniveau: Så du skal naturligvis have set Batman Begins, The Dark Knight og The Dark Knight Rises. Hvis vi skal forblive i Green Lantern-regi, så vil jeg anbefale animationsfilmene Green Lantern: First Flight og Green Lantern: Emerald Knights. Begge film er bedre og – ikke mindst – markant kortere end Campbells film. Og så fortæller Green Lantern: First Flight i øvrigt også historien om, hvordan Hal Jordan blev en Grøn Lygte…

GLÆD DIG TIL:

Selvom den første film om Green Lantern var lidt svær at sluge uden at blive døsig, så skal nummer to naturligvis have chancen, når den dukker op. Martin Campbell har tidligere nævnt, at der er en mulighed for en trilogi, og pt. vurderer Warner Brothers, om de skal sende Hal Jordan af sted på intergalaktisk patruljering endnu en gang.

BEDØMMELSE:

Green Lantern - 2

INFO: Desværre er der ikke timer nok i døgnet, eller dage nok på et år, til at forfatte 1000-ords anmeldelser af alle de film, man ser. Men få ord har også ret, og  Dagens film, som kategorien her er blevet døbt, byder på hurtige, overskuelige anmeldelser krydret med anbefalinger. Devisen lyder: Én film om dagen!Om skribenten

Robert Rasmussen
Jeg er film- & litteraturskribent, kulturafhængig, kunstelsker og mag.art. i litteraturvidenskab med en magisterkonferens om maskemonstre i moderne horrorfilm fra 1960 til i dag. Jeg er også tegneseriesluger, horrornørd, tv-serienarkoman, filmafhængig samt bogorm & læsehest med skrive- og ordkløe. Jeg dyrker 80'ernes kulturprodukter i usund grad, og jeg har en forkærlighed for filmkitsch, de fantastiske genrer samt Spielberg & Co. Jeg er filmmerchandisesamler, Disney-aficionado, animationselsker samt stifter af Fiktion & Kultur. Mit forhold til ovenstående er kronisk og uhelbredeligt. Læs (meget!) mere her.
0 Comments


Skal du ikke skrive en kommentar?


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *