Litteratur

27. januar 2010

Günter Grass har optaget Knud Romer i sin prestigefyldte forfattergruppe Lübeck 05

Günter Grass har optaget Knud Romer som den første udlænding nogensinde i sin prestigefyldte forfattergruppe Lübeck 05, hvor tysksprogede forfattere mødes til masterclass og diskuterer deres igangværende manuskripter.  

På fredag den 29. januar deltager Knud Romer i sin første Lübecker Literaturtreffen, hvor han med den tyske forfatter og nobelpristager Günter Grass for bordenden skal diskutere manuskriptet til sin nye roman Kort over paradis sammen med seks tysksprogede forfattere.

Lübecker Literaturtreffen eller Gruppe Lübeck 05 er en forfattergruppe indstiftet af Günter Grass den 5. december 2005. Det er således en nutidig pendant til Gruppe 47 fra 1947, som blandt andet talte forfattere som Günter Grass, Hans Magnus Enzensberger, Heinrich Böll, Paul Celan og Siegfried Lenz.

Knud Romer vandt De Gyldne Laurbær, Weekendavisens Litteraturpris og BG Banks debutantpris samt Le Prix Initiales D’ Autonome for romanen Den som blinker er bange for døden, som udkom i 2006. Romanen er solgt til udgivelse i 11 lande. Hans nye roman Kort over paradis er den (måske) sande historie om drengen Misha og hans forhold til sin far, der arbejder som diplomat rundt omkring i verdens brændpunkter som Istanbul og Teheran. Misha mistænker faren for at være landsforræder, men det er først, da Misha finder et afslørende brev fra 1975, at han forstår alt.Om skribenten

Robert Rasmussen
Jeg er film- & litteraturskribent, kulturafhængig, kunstelsker og mag.art. i litteraturvidenskab med en magisterkonferens om maskemonstre i moderne horrorfilm fra 1960 til i dag. Jeg er også tegneseriesluger, horrornørd, tv-serienarkoman, filmafhængig samt bogorm & læsehest med skrive- og ordkløe. Jeg dyrker 80'ernes kulturprodukter i usund grad, og jeg har en forkærlighed for filmkitsch, de fantastiske genrer samt Spielberg & Co. Jeg er filmmerchandisesamler, Disney-aficionado, animationselsker samt stifter af Fiktion & Kultur. Mit forhold til ovenstående er kronisk og uhelbredeligt. Læs (meget!) mere her.
0 Comments


Skal du ikke skrive en kommentar?


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *