Gyldendal udgiver A.S. Byatts roman “Børnenes bog”

Gyldendal udgiver den 15. april A.S. Byatts anmelderroste moppedreng af en  roman “Børnenes by”.

Forlaget skriver følgende om udgivelsen:

Børnenes bog er en overvældende roman om England i perioden 1885-1919, et stort, episk-historisk tidsbillede af den ´edwardianske sommer´: den idylliske, gyldne periode, der endte i Første Verdenskrigs blodige kaos.
 
Det er en roman, der afslører de spændinger under overfladen, som idyllen skjulte, og som bragte død og undergang med sig, især for den generation af børn, der voksede op omkring århundredskiftet. Romanens centrum er familien Wellwood, og familiens centrum er Olive, moderen, der lever af at skrive eventyrhistorier for børn.

Det er tiden, hvor J.M. Barrys Peter Pan og Kenneth Grahames Vinden i Piletræerne bliver til, og Lewis Carrol´s Alice i Eventyrland ligger ikke langt tilbage. Det nye, frie syn på børn og børneopdragelse præger den store og brogede familie, der også tæller Olive´s barnløse søster og en ægtemand, der har forladt sit job i Bank of England for at leve det frie, bohemeagtige liv på landet. Familiens vennekreds omfatter især kunstnere og akademikere, og i hjemmet mødes alle til fester og sammenkomster, der er præget af fantasi, frihed, historiefortælling, optræden og samtaler om kunst og politik.

Kilde: Gyldendal

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.