Film

10. juli 2009

“Horror Cinema” af Jonathan Penner

Horror CinemaVampyrer. Varulve. Kannibaler. Seriemordere. Psykopater. Spøgelser. Satanister. Aliens. Zombier.

Listen af horror-monstre er lang. Det er listen af horror-film også. Lige siden filmmediets spæde barndom har man været fascineret af det monstrøse. Af det voldelige. Af blod og tortur. Af døden.

Nu har Taschen sendt en ny bog på markedet, der udelukkende helliger sig filmskrækkens univers: “Horror Cinema”. På ca. 200 sider folder nogle af filmhistoriens bedste skrækperler sig ud, og man møder en lang rækker monsterikoner face to face.

Blandt nogle af de (re)præsenterede film finder man klassikere a la “Psycho”, “The Silence of the Lambs”, “Alien”, “The Texas Chain Saw Massacre”, “The Exorcist”, “Dracula” og “The Wicker Man”.  Bogen, der er spækket med lækre fotos, udgør en visuel genrehistorie, der gennemgår horrorfilmens udvikling tematisk, historisk og æstetisk.

Forlag :: Taschen Verlag :: Sideantal :: 200 sider :: Køb hos :: The Book DepositoryOm skribenten

Robert Rasmussen
Jeg er film- & litteraturskribent, kulturafhængig, kunstelsker og mag.art. i litteraturvidenskab med en magisterkonferens om maskemonstre i moderne horrorfilm fra 1960 til i dag. Jeg er også tegneseriesluger, horrornørd, tv-serienarkoman, filmafhængig samt bogorm & læsehest med skrive- og ordkløe. Jeg dyrker 80'ernes kulturprodukter i usund grad, og jeg har en forkærlighed for filmkitsch, de fantastiske genrer samt Spielberg & Co. Jeg er filmmerchandisesamler, Disney-aficionado, animationselsker samt stifter af Fiktion & Kultur. Mit forhold til ovenstående er kronisk og uhelbredeligt. Læs (meget!) mere her.
0 Comments


Skal du ikke skrive en kommentar?


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *