Film

29. august 2011

Horrorklassikere fra Criterion

Er du en sucker for kvalitet? Har du ikke noget imod, at en Blu-ray/dvd-udgivelse koster lidt mere, hvis der er blevet kræset ekstra meget om filmen? Hvis den er spækket med ekstramateriale? Hvis den er blevet digitalt renset til UG? Hvis du kan nikke ja til dette, så er filmene i The Criterion Collection ikke til at komme udenom!

Criterion har udgivet en lang række perler, mesterværker, (ny)klassikere og genrefilm, der kan få mundvandet til at løbe i stride strømme hos enhver filmnørd … og ikke mindst deres horror-sektion er værd at bide mærke i!

Her finder man Samuel Fullers kultklassiker og rasicme-parabel “White Dog” (1982) side om side med film som Jonathan Demmes Oscarsluger og kannibalklassiker “The Silence of the Lambs” (1991), Michael Powells seriemorder-flick “Peeping Tom” (1960), David Cronenbergs psykedeliske mareridts-film “Videodrome” (1983), Roman Polanskis surreale “Repulsion” (1965) og Benjamin Christensens “Häxan” (1922) … der er horror til enhver smag!

Tjek Criterions tema-kategori “Scary Movies” ud her: KLIKOm skribenten

Robert Rasmussen
Jeg er film- & litteraturskribent, kulturafhængig, kunstelsker og mag.art. i litteraturvidenskab med en magisterkonferens om maskemonstre i moderne horrorfilm fra 1960 til i dag. Jeg er også tegneseriesluger, horrornørd, tv-serienarkoman, filmafhængig samt bogorm & læsehest med skrive- og ordkløe. Jeg dyrker 80'ernes kulturprodukter i usund grad, og jeg har en forkærlighed for filmkitsch, de fantastiske genrer samt Spielberg & Co. Jeg er filmmerchandisesamler, Disney-aficionado, animationselsker samt stifter af Fiktion & Kultur. Mit forhold til ovenstående er kronisk og uhelbredeligt. Læs (meget!) mere her.
0 Comments


Skal du ikke skrive en kommentar?


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *