Film

9. juli 2013

Hvis du trænger til en pause fra solen, så byder BFI på 10 gode sommerfilm

Skal man krybe indendørs og se film, når det langt om længe er blevet sommer i Danmark, og solen skinner fra en skyfri himmel? Naturligvis skal man det, og British Film Institute har netop lagt en liste med 10 formidable sommerfilm på deres hjemmeside, man kan lade sig inspirere af. Man kan læse om de 10 udvalgte film her: KLIK

De 10 film på listen, der alle er fantastiske, tæller følgende titler … og så har jeg tilladt mig at markere 5 af mine egne topfavoritter med lidt stjerneregn:

Partie de campagne (Jean Renoir, 1936)
Summer with Monika (Ingmar Bergman, 1953)
Rear Window (Alfred Hitchcock, 1954)
The End of Summer (Yasujiro Ozu, 1961)
Jaws (Steven Spielberg, 1975)
The Green Ray (Eric Rohmer, 1986)
Do the Right Thing (Spike Lee, 1989)
Dazed and Confused (Richard Linklater, 1993)
My Summer of Love (Pawel Pawlikowski, 2004)
Our Beloved Month of August (Miguel Gomes, 2008)

Og hvem er det lige, der på ovenstående billede troner fra sin livredder-piedestal? Det er da en ung og hårviril Steven Spielberg under optagelserne til den ultimative sommergyser: Jaws!

Og så skal I da lige have endnu et billede af den unge spasmager-instruktør, der her daser den i flaben på stakkels Bruce!

Steven Spielberg & Jaws - 2Om skribenten

Robert Rasmussen
Jeg er film- & litteraturskribent, kulturafhængig, kunstelsker og mag.art. i litteraturvidenskab med en magisterkonferens om maskemonstre i moderne horrorfilm fra 1960 til i dag. Jeg er også tegneseriesluger, horrornørd, tv-serienarkoman, filmafhængig samt bogorm & læsehest med skrive- og ordkløe. Jeg dyrker 80'ernes kulturprodukter i usund grad, og jeg har en forkærlighed for filmkitsch, de fantastiske genrer samt Spielberg & Co. Jeg er filmmerchandisesamler, Disney-aficionado, animationselsker samt stifter af Fiktion & Kultur. Mit forhold til ovenstående er kronisk og uhelbredeligt. Læs (meget!) mere her.
0 Comments


Skal du ikke skrive en kommentar?


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *