Joe Kuberts “Fax fra Sarajevo” udgives af Forlaget Cobolt

Forlaget Cobolt udgiver i dag Joe Kuberts Fax fra Sarajevo. Tegneserieromanen, der er oversat af Carsten Søndergaard, er på 208 sider, indbundet og i farve. Den er, som forlaget skriver, baseret på en sand historie om krig, grusomhed, folkemord og flugt midt i Europa – og om verdenssamfundets svigt.

Besøg forlagets hjemmeside!

Om bogen skriver forlaget:

Da krigen i Bosnien for alvor bryder ud i foråret 1992, befinder Ervin Rustemagic og hans familie sig midt i den etniske konflikts brændpunkt i Sarajevo, hvor de kæmper for at holde sig i live og bevare et minimum af værdighed.

Serbiske militser og resterne af den jugoslaviske forbundshær holder byen i et jerngreb, og mens snigskytter og lejemordere dræber alt, der bevæger sig, og ikke mindst børn, må familien se både deres hjem og Ervins kontor blive pulveriseret og forvandlet til aske af serbiske tanks. Frataget samtlige deres ejendele tvinges familien ud på en atten måneder lang flugt rundt i den hærgede by, hvor ligene og murbrokkerne hober sig op, mens krigen eskalerer, og verdenssamfundet møder folkemordet med passivitet og brudte løfter.

Ervins eneste mulighed for at holde sig i kontakt med venner og forbindelser i udlandet er via en telefaxmaskine. Han indleder sit eget bombardement af omverdenen – i form af telefaxer – i håb om, at nogen kan hjælpe ham og hans kone og deres to børn ud af byen, som ingen bosniere har tilladelse til eller mulighed for at forlade. Trods ihærdige anstrengelser og livsfarlige flugtforsøg følger den ene skuffelse den anden, og håbet om nogen sinde at slippe ud af Sarajevo svinder stadig mere ind.


Fax-fra-Sarajevo-p

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.