Journalisteksperten Cecilie Frøkjær får sit helt eget bogprogram

Det er altid rart, når en tjans som denne går til en person, der er topkvalificeret rent litterært. Og som det anføres i “artiklen” nedenunder, så har journalisten Frøkjær ikke blot hakket sig gennem bøger siden 1. klasse, hun har skam også en kæreste, der er forfatter. FORFATTER! Og det er jo en kvalificerende faktor i sig selv. At hun ydermere nævner André Agassis selvbiografi som én af de bøger, hun har læst flest gange i sit liv, gør bare, at jeg må og skal se Cecilies Bogshow. Og så udtaler hun også, at programmet ikke bliver “højpandet” – som om, at det ville være en dårlig ting! Men det kan det jo næsten heller ikke blive, altså højpandet, når det er TV2, der er kronisk angst for intelligens, der står bag journalistekspertens program.

Det er ikke anmeldelser og højpandet tekstanalyse, men gode og underholdende historier om bøgerne og forfatterne. Som seer bliver man både underholdt og samtidig klogere på de aktuelle bøger. I sofaen vil sidde mennesker, der aldrig har mødt hinanden før – de har kun tilfælles, at de har udgivet en bog som f.eks. Joan Ørting og Kjeld Hillingsø, fortæller Cecilie Frøkjær, der forsikrer seerne om, at alle kan se med, uanset om man har læst bøgerne eller ej.

Ovenstående udtalelse er symptomatisk for en tid, hvor det er underholdningen, der er i fokus og højsæde. Folk skal bedøves med letfordøjelig og indholdsløs underholdning, hvor kendte mennesker inviteres til at sludre og sladre for åben skærm på en kanal, der har gjort det til deres lod i livet at ophøje fordummelsen til noget ypperligt.

En afsluttende bøn: Lad dem med viden få sendetid, tak!

10952587_10152842870928551_6917384227276968200_n

KILDE: TV2.DK

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.