Jumbobog 410: Stålanden i sigte

Jumbobog 410 byder denne gang indenfor til 8 historier, hvor den første – Onkel Joakim-historien Mission Sommerfugleeffekten – er på hele 104 sider. Her efter følger historier med Mickey, Stålanden, Anders, Vildmule, Bjørne-banden og Sorteper – ja, der er igen blevet godt med plads til Andeby-skurkene.

Mission Sommerfugleeffekten er en kompliceret og ret miljøvidenskabelig sag. Andeby er blevet hårdt ramt af klimaforandringer, og det er nu op til Onkel Joakim, Anders, Georg Gearløs og Raptus von And at rejse tilbage i tiden og sørge for, at de begivenheder, der er årsag til de drastiske klimaforandringer, bliver stoppet. Naturligvis tænker Onkel Joakim i kroner og ører … det er klart!

I Mickey Mouse-historien Lykkelynet  rammes Fedtmule bogstaveligt talt af heldet – eller er det nu også ham, som heldet følger? Nå, hvorom alting er, så bliver Fedtmule og hans nyvundne millionærtilværelse en prøvelse for Mickey, der har travlt med at holde en slesk fyr væk fra Fedtmules formue!

Stålanden er på banen i En helt man kan stole på, hvor Hexia har fået luret masken af vores helt og dermed afsløret, at det er Anders, der gemmer sig bag den. Hvis Anders ikke stjæler Onkel Joakims lykkemønt, vil hun afsløre Stålandens sande identitet – ja, vores helt er i lidt af en penibel situation!  Naturligvis er Stålanden hele tiden et skridt foran den lumske troldkvinde, så det hele ender godt – også for Onkel Joakim og hans uundværlige lykkemønt!

Anders bliver meget mod sin vilje engageret som giftekniv af Andersine i Anders giftekniv. En af Andersines veninder har alt andet end held i kærligheden, og Andersine lover hende derfor, at hun nok skal finde en mand til hende. Det er dog lettere sagt end gjort, og hun beder Anders om råd. Det skulle hun dog aldrig have gjort, for nu får veninden et godt øje til vores alle sammens favoritand i matrostrøje, og Andersine bliver skinsyg og rappende, rasende gal!

Den 4 sider lange gaghistorie med Vildmule – Ly for stormen – viser, at man er slave af sine vaner – og selvom man har et lunt og rart hotelværelse til rådighed, så vinder vanerne og ens natur. Også over mageligheden, lader det til

Hvis der er noget, Bjørne-banden ønsker mere end noget andet, så er det at få fingrene i alle de herlige penge, Onkel Joakims bugnende pengetank indeholder. Det er dog aldrig lykkedes dem at stikke af med dem endnu, og selvom de gør et ihærdigt forsøg i Den gode, gamle pengetank, så ender det naturligvis med, at de endnu en gang må se sig slået af den rige and og dennes (i denne historie) lidt uheldige butler Alfred.

Sorteper og kumpaner er også på banen i denne Jumbobog, og i Damerne slår til bliver det for meget for konerne til de storskrydende forbrydere. De mener, at de snildt kan slå dem på hjemmebane til hver en tid, og at Nationalbanken ikke er noget problem at bryde ind i. Det synes Sorteper og Co. er forrygende morsomt, og pludselig har de indgået et væddemål: Hvem bryder først ind i Nationalbanken – Sortepers gruppe eller damerne?

I denne bogs sidste historie – Historier i meteorregnen – bliver Anders dagens and i skysovs, da han (naturligvis ved rent held, og først efter at have gjort sig gevaldigt upopulær) redder en stor forsamling fra at blive ramt af meteorer. Og historien i øvrigt ender med stjerneregn for vores ufrivillige helt.

Hvis man gerne vil tegne abonnement på Jumbobogen – samt læse nyheder fra Andeby (og hvem vil ikke det?) – så kan man trykke på ikonet i øverste højre hjørne – så bringes man fluks videre til Andeby.dk.

Jumbobog 409 Jumbobog 411

HISTORIEOVERSIGT & FORSIDE:

1 – Mission Sommerfugleeffekten (Onkel Joakim)
Historie: Fausto Vitaliano / Tegninger: M. Gervasio & M. Mazzarello / Oversættelse: Anne-Maria Sigbrand
2 – Lykkelynet (Mickey Mouse)
Historie: Casty / Tegninger: Lorenzo Pastrovicchio / Oversættelse: Anne-Maria Sigbrand
3 – En helt man kan stole på (Stålanden)
Historie: Bruno Sarda / Tegninger: Ottavio Panaro / Oversættelse: Anne-Maria Sigbrand
4 – Anders Giftekniv (Anders And)
Historie: Nino Russo / Tegninger: Primaggio Mantovi / Oversættelse: Anne-Maria Sigbrand
5 – Ly for stormen (Vildmule)
Historie: Bruno Sarda / Tegninger: Paolo Mottura / Oversættelse: Anne-Maria Sigbrand
6 – Den gode, gamle pengetank (Bjørne-banden)
Historie: Paola Mulazzi / Tegninger: Alessandro Del Conte / Oversættelse: Anne-Maria Sigbrand
7 – Damerne slår til (Sorteper)
Historie: Tito Faraci / Tegninger: Romano Scarpa & Lucio Michieli / Oversættelse: Anne-Maria Sigbrand
8 – Historier i meteorregnen (Anders And)
Historie: Mark & Laura Shaw / Tegninger: Flemming Andersen / Oversættelse: Anne-Maria Sigbrand

Jumbobog 410

INFO OM UDGIVELSEN:

Årgang: 46
År: 2014
Nummer: 410
Dato: 10. februar
Pris: 44,95,-
Udgiver: Egmont Publishing
Links: I.N.D.U.C.K.S. / ComicWiki / Andeby.dk / Oversigt / Walt Disney Universet

FOR- & BAGSIDE:

Jumbobog 410 (for- & bagside)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.