Jumbobog 411: Skurkene kommer

Det er skurke og forbrydere, der er temaet i Jumbobog 411, der – ganske passende – bærer titlen Skurkene kommer. I bogens indledende historie, den 126 sider lange Det sidste eventyr, har Andy Anderbilt og Guld-Iver Flintesten eksempelvis rottet sig sammen med Bjørne-banden for at ruinere verdens rigeste and. Og i den sidste historie bliver fætter Højben og fætter Guf holdt fanget af japanske mafiatyper – jo, der står skam forbrydelser på menuen i denne Jumbobog.

Det står grelt til i pengetanken på Bilbremsebakken! Onkel Joakim er blevet ruineret, og han ejer ikke salt til sit æg! Ikke nok med, at han har mistet hele sin formue, den er Hexia nemlig stukket af med, nej, han har også mistet alle sine ejendomme – heriblandt sin kære pengetank! Det er Andy Anderbilt og Guld-Iver Flintesten, der har dannet fælles front med Bjørne-banden og Hexia de Trick, så de én gang for alle kan få verdens rigeste and ned med nakken. Men læs Det sidste eventyr og find ud af, om stakkels onkel Joakim får sin formue igen.

I Mickey Mouse-historien Nattens sanger bliver den berømte gyserforfatter Simon T. Lebook hjemsøgt af Nattens sanger: en skurk, der optræder i én af Lebooks romaner. Men er Nattens sanger virkelig hoppet ud af romanen for at hjemsøge sin forfatter? Eller er det noget mere jordnært, der ligger til grund for mysteriet? Hjemsøgningerne bliver værre og værre, og til sidst er den gode forfatter ved at gå ud af sit efterhånden ganske skrøbelige skind! Det er på tide, at Mickey – med assistance fra Fedtmule – får undersøgt sagen nærmere, så Lebrook igen kan få ro i sjælen.

I Anders And-historien Nattens døtre, der er en ren dansk Jumbo-historie skrevet af Lars Jensen og tegnet af Flemming Andersen, får Anders og fætter Vims til opgave at undersøge, hvorfor onkel Joakims butikscenter Babylons Haver bliver hjemsøgt af et slangelignende væsen. Historien byder på magi, mystik, mytologi og et æbletræ, der kan give evig ungdom!

I den korte gag-historie Søvnløs i Andeby forvandler fætter Vims, der har svært ved at sove, det at tælle får fra en teoretisk til en praktisk ting – til bedstemor Ands store forundring!

I kriminalhistorien Perfekte alibier bliver politiassistent Snus og medhjælperen Sten udsat for en hård nød af et krimimysterium: to rigmænd for stjålet henholdsvis smykker og et værdifuldt maleri! Og selvom begge politimænd gentagende gange drager konklusionen, at det er butleren, der er tyven, så ender det med at være i en helt anden retning, at forbryderne skal findes.

Selvom fætter Højben er svineheldig og altid vinder i de konkurrencer, han deltager i, så har han endnu ikke vundet en rejse til Japan – og det ærgrer ham noget så grusomt! Men ved et lykketræf, der involverer den forslugne fætter Guf, vinder han to billetter til Japan, og de to Andebyborgere drager af sted østover! Men hurtigt viser det sig, at Højbens held bliver forvandlet til uheld af Anders Andske proportioner, så snart de sætter deres ben på japansk jord! Og hvordan det kan være, ja det skal ikke afsløres her – så læs Uheldig i Japan og få svaret!

Hvis man gerne vil tegne abonnement på Jumbobogen – samt læse nyheder fra Andeby (og hvem vil ikke det?) – så kan man trykke på ikonet i øverste højre hjørne – så bringes man fluks videre til Andeby.dk.

Jumbobog 410 Jumbobog 412

HISTORIEOVERSIGT & FORSIDE:

1Det sidste eventyr (Onkel Joakim)
Historie: Francesco Artebani / Tegninger: Alessandro Perina / Oversættelse: Culturebites, Annemette Fogh
2 – Nattens sanger (Mickey Mouse)
Historie: Casty / Tegninger: Vitale Mangiatordi / Oversættelse: Culturebites, Annemette Fogh
3 – Nattens døtre (Anders And)
Historie: Lars Jensen / Tegninger: Flemming Andersen / Oversættelse: Culturebites, Annemette Fogh
4 – Søvnløs i Andeby (Fætter Vims)
Historie & tegninger: Alessio Coppola / Oversættelse: Culturebites, Annemette Fogh
5 – Perfekte alibier (Politiassistent Snus)
Historie & tegninger: Marco Gervasio / Oversættelse: Culturebites, Annemette Fogh
6 – Uheldig i Japan (Fætter Guf & Fætter Højben)
Historie: Riccardo Secchi / Tegninger: Alessandro Gottardo / Oversættelse: Culturebites, Annemette Fogh

Jumbobog 411 (stor)

INFO OM UDGIVELSEN:

Årgang: 46
År: 2014
Nummer: 411
Dato: 10. marts
Pris: 44,95,-
Udgiver: Egmont Publishing
Links: I.N.D.U.C.K.S. / ComicWiki / Andeby.dk / Oversigt / Walt Disney Universet

FOR- & BAGSIDE:

Jumbobog 411 (for- & bagside)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.