Jumbobog 412: Gentlemantyven Fabuland

Jumbobog nummer 412 – Gentlemantyven Fabuland – disker op med 10 historier fra Andeby og omegn. Ja, faktisk kommer vi helt til Arabien med forfædrene til Mickey og Fedtmule, så “omegn” skal forstås i den bredest mulige forstand!

Men før vi rejser til østen, skal vi en tur forbi et gammelt fyrtårn på Tentakel Næs. Her har Anders fået arbejde som fyrpasser, og det er et arbejde, han (utroligt nok) er ret god til. Det gamle fyrtårn må dog vige pladsen for fremskridtet og et mere moderne et af slagsen, hvilket hverken huer Anders eller ungerne … ej heller onkel Joakim, for den sags skyld. Men da borgmesteren finder den store pengepung frem, vinder kærligheden til de kolde kontanter over nostalgien. Men så nærmer en voldsom storm sig Andeby, og … mere skal ikke afsløres her!

I den korte Fætter Vims-historie Gode ideer forsøger Raptus at overbevise dovendidrikken Vims om, at hjernen har brug for næring, og at den ikke blot skal zombiedvæle en hel dag foran fjernsynet. Men at give hjernen næring, ja det forstår Vims på en alt andet end tiltænkt måde.

I Gentlemantyven  er Fabuland igen på spil, og han har udset sig diamanten Det rosa lys som sit næste bytte. Men nogen forsøger at snøre gentlemantyven ved at stjæle diamanten før ham – og det skal de naturligvis ikke slippe af sted med, for ingen snyder Fabuland!

I Mickey Mouse-historien Velstandens krystal befinder vi os i Arabien for over 1600 år siden, hvor en ond sultan har berøvet indbyggerne i Angadar for glæden såvel for musikken. Han udøver sit diktatur på snu vis, og kun Velstandens krystal kan få ham på flugt og give indbyggerne i byen glæden og musikken tilbage. Så Mickeys, Minnies og Fedtmules fjerne slægtninge må på eventyr for at få den sleske sultan ned med nakken.

Er Bjørne-banden blevet lovlydige? Holder de sig på den rigtige side af loven? Det er der rigtig mange af Andebys indbyggere, der tror – men ikke onkel Joakim, der er blevet Uskyldig dømt!

I Habakuk-historien Borgmester får den knotne og skydegale gamling pludselig muligheden for at blive borgmester i sin egen kommune. Fætter Vims skal hjælpe ham med alt det bureaukratiske, men det er ikke alle, der ønsker at se Habakuk sætte sig i borgmesterstolen. Og så begynder det politiske spil!

Sorteper er igen på færde! I Mad og moneter har han, sammen med sin tyvebande, udtænkt en snu plan for, hvordan han kan røve byens bank – de skal grave en tunnel! Men en nævenyttig og nysgerrig nabo kommer hele tiden i vejen, og det hele ender – til Sortepers fortrydelse – med medalje og laurbærkransning!

I Georg Gearløs-historien Det store eksperiment lader det til, at Bjørne-banden igen er blevet lovlydige. De opfører sig i hvert fald pænt, og de har endog fået arbejde. Men Gearløs, der af borgmesteren er blevet udset som værge for Bjørne-banden, er sikker på, at der stikker noget under.

En forkert skatteindbetaling ender med, at onkel Joakim får ny nabo. Ikke en hvilken som helst nabo, men selveste Andy Anderbilt! Det huer ikke Joakim, der vil gøre alt for at slippe af med sin irriterende nabo. Og ja, det er ikke blot en kompliceret sag, men en Kompliceret tilbagebetaling.

I denne bogs sidste historie er fætter Vims og Anders ude på en Uheldig mission for onkel Joakim. De skal rejse til landet Hedonia for at fremskaffe nogle produkter, som forretningsmanden U. Heldig har solgt til Joakim. Det bliver en tur, hvor Vims og Anders skal løbe spidsrod mellem skurke, der også vil have fat i de produkter, der er i U. Heldigs besiddelse.  

Hvis man gerne vil tegne abonnement på Jumbobogen – samt læse nyheder fra Andeby (og hvem vil ikke det?) – så kan man trykke på ikonet i øverste højre hjørne – så bringes man fluks videre til Andeby.dk.

Jumbobog 411 Jumbobog 413

HISTORIEOVERSIGT & FORSIDE:

1 – Det gamle fyrtårn (Anders And)
Historie: Laura & Mark Shaw / Tegninger: Fecchi / Oversættelse: Culturebites, Annemette Fogh
2 – Gode ideer (Fætter Vims)
Historie & tegninger: Enrico Faccini / Oversættelse: Culturebites, Annemette Fogh
3 – Gentlemantyven (Fabuland)
Historie & tegninger: Marco Gervasio / Oversættelse: Culturebites, Annemette Fogh
4 – Velstandens krystal (Mickey Mouse)
Historie: Silivia Martinoli / Tegninger: Ottavio Panaro / Oversættelse: Culturebites, Annemette Fogh
5 – Uskyldig dømt (Onkel Joakim)
Historie: Girgio Salati / Tegninger: Luciano Gatto / Oversættelse: Culturebites, Annemette Fogh
6 – Borgmester (Habakuk)
Historie: Fausto Vitaliano / Tegninger: Giorgio Cavazzano & Zandro Zemolin / Oversættelse: Culturebites, Annemette Fogh
7 – Mad og moneter (Sorteper)
Historie & tegninger: Alessandro Perina / Oversættelse: Culturebites, Annemette Fogh
8 – Det store eksperiment (Georg Gearløs)
Historie: Alberto Savini / Tegninger: Marco Palazzi / Oversættelse: Culturebites, Annemette Fogh
9 – Kompliceret tilbagebetaling (Onkel Joakim)
Historie: Alessandro Mainardi / Tegninger: Sandro del Conte / Oversættelse: Culturebites, Annemette Fogh
10 – Uheldig mission (Anders And & Fætter Vims)
Historie: Gabriele Mazzoleni / Tegninger: Lorenzo Pastrovicchio / Oversættelse: Culturebites, Annemette Fogh

Jumbobog 412 (stor)

INFO OM UDGIVELSEN:

Årgang: 46
År: 2014
Nummer: 412
Dato: 10. april
Pris: 44,95,-
Udgiver: Egmont Publishing
Links: I.N.D.U.C.K.S. / ComicWiki / Andeby.dk / Oversigt / Walt Disney Universet

FOR- & BAGSIDE:

Jumbobog 412 (for- & bagside)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.