Jumbobog 413: Farlig mission

Så er det igen blevet tid til at besøge Andeby og omegn, og den nye Jumbobog – Farlig mission – byder på 11 historier. Så sæt dig til rette i sofaen, smid benene op og dyk ned i de eventyrlige fortællinger med alle de karakterer, vi kender så godt og elsker så højt.

I Den forsvundne ishockeyspiller har onkel Joakim, der ejer Andebys ishockeyhold, mistet sin stjernespiller, den feterede Peter Puch. Han er blevet kidnappet af den fæle Igor Istap, der er Puchs største fan. Nu gælder det om at få reddet Puch, så onkel Joakims ishockeyhold ikke taber alle deres kampe.

I Mickey Mouse-historien Metallet fra Atlantis er Fedtmule og Mickey – og arkæologen Malena – på jagt efter den sagnomspundne ø, der efter sigende skulle være sunket i havet. Og ja, de støder naturligvis ind i en forbryder, der hellere end gerne spænder ben for dem.

Der er også blevet plads til en historie med Fabuland – og tak for det – i denne bog. Lige meget hvor hårdt ordensmagten arbejder for at få skovlen under Gentlemantyven – der i øvrigt gav Anders idéen til Stålanden – så lykkes det dem aldrig. Fabuland er og bliver for snu!

Turismen skal fremmes i Andeby, og borgmesteren har lovet skattenedsættelse til den borger, der kommer med den bedste idé. Det bliver en kappestrid mellem onkel Joakim og den hattespisende Andy Anderbilt. Det bliver dog onkel Joakim, der forslår Kapløbet i pengetanken. Men er det mon en god idé at afholde et kapløb netop her? Det viser sig i hvert fald, at både Bjørne-banden og Hexia er blevet ret interesserede i løb!

I Den universelle fars er Andersine blevet værtinden i et talkshow, der har svært ved at tiltrække seere. Derfor ender Anders og fætter Højben med at tilbyde deres hjælp: De vil begge forsøge at finde den svært opdrivelige professor Rohr, så han kan optræde i det seerfattige talkshow.

Mik og Mak oplever i Musikken der forsvandt, at al musik i hele Andeby er forsvundet. Hver en tone, og hver en lyd er pist væk! Det viser sig, at det er en ganske særlig forbryder, der står bag … Sorte Slyngel!

Nu kan det være nok! Bjørne-banden er evigt trætte af, at de har mistet deres dårlige rygte. De er blevet dovne og lade, og ingen interesserer sig for dem længere. Derfor vælger de at gå til yderligheder: De kidnapper Andebys rigeste and, onkel Joakim! Læs Kidnapningen og find ud af, hvad Anders stiller op, da han får et opkald med krav om løsesum. Og glemte jeg at fortælle, at hattespiseren Anderbilt er med? Nå, men det er han…

Ved et tilfælde forvilder gourmanden fætter Guf sig ombord på et rumskib, der flyver ham ud i rummet. Det viser sig hurtigt, at rumvæsnerne ombord deler en af Gufs helt store lidenskaber: MAD! Derfor bliver han hyret som deres specielle kulinariske rådgiver i historien Den galaktiske tærte.

Denne Jumbobogs sidste historie bringer Agent Dobbelt-A på banen! Det sker i historien Mnemon, hvor andeverdenens svar på James Bond (sammen med sit Mission: Impossible-agtige hold af medagenter) sendes på en opgave til Monaco, hvor de skal afsløre en forbryderorganisation.

Hvis man gerne vil tegne abonnement på Jumbobogen – samt læse nyheder fra Andeby (og hvem vil ikke det?) – så kan man trykke på ikonet i øverste højre hjørne – så bringes man fluks videre til Andeby.dk.

Jumbobog 412 Jumbobog 414

HISTORIEOVERSIGT & FORSIDE:

1 – Den forsvundne ishockeyspiller (Anders And)
Historie: Gorm Transgaard / Tegninger: Flemming Andersen / Oversættelse: Culturebites, Annemette Fogh
2 – Metallet fra Atlantis (Mickey Mouse)
Historie & tegninger: Casty & Michele Mazzon / Oversættelse: Culturebites, Annemette Fogh
3 – Fire biler i en (Fætter Vims)
Historie & tegninger: Enrico Faccini / Oversættelse: Culturebites, Annemette Fogh
4 – Gentlemantyven (Fabuland)
Historie & tegninger: Marco Gervasio / Oversættelse: Culturebites, Annemette Fogh
5 – Kapløbet i pengetanken (Onkel Joakim)
Historie: Alberto Savini / Tegninger: Graziano Barbaro / Oversættelse: Culturebites, Annemette Fogh
6 – Den universelle fars (Anders And)
Historie: Fausto Vitaliano / Tegninger: Giorgio Cavazzano / Oversættelse: Culturebites, Annemette Fogh
7 – Musikken der forsvandt (Mik og Mak)
Historie: Augusto Macchetto / Tegninger: Roberto Marini / Oversættelse: Culturebites, Annemette Fogh
8 – Kidnapningen (Onkel Joakim & Anders And)
Historie: Fausto Vitaliano / Tegninger: Corrado Mastantuono / Oversættelse: Culturebites, Annemette Fogh
9 – Magi i dagligdagen (Hexia de Trick)
Historie: Maria Muzzolini / Tegninger: Tiberio Colantuoni / Oversættelse: Culturebites, Annemette Fogh
10 – Den galaktiske tærte (Fætter Guf)
Historie: Riccardo Secchi / Tegninger: Valerio Held / Oversættelse: Culturebites, Annemette Fogh
11 – Mnemon (Agent Dobbelt-A)
Historie: Marko Bosco / Tegninger: Francesco D’Ippolito / Oversættelse: Culturebites, Annemette Fogh

Jumbobog 413 (stor)

INFO OM UDGIVELSEN:

Årgang: 46
År: 2014
Nummer: 413
Dato: 1. maj
Pris: 44,95,-
Udgiver: Egmont Publishing
Links: I.N.D.U.C.K.S. / ComicWiki / Andeby.dk / Oversigt / Walt Disney Universet

FOR- & BAGSIDE:

Jumbobog 413 (for- & bagside)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.