Krimikongen – Jussi Adler-Olsen – vinder De Gyldne Laurbær 2010

Jussi Adler-Olsen vinder De Gyldne Laurbær 2010

De danske boghandlere har uddelt den prestigefyldte pris De Gyldne Laurbær, der i år går til Jussi Adler-Olsen for hans bog Journal 64.

Overrækkelsen har netop fundet sted foran restaurant Nimb i København, hvor formanden for Boghandlerklubben, Anders Mejlbjerg, overraskede en glad og rørt Jussi Adler-Olsen med sin kone Hanne. Valget af Jussi Adler-Olsen kommer ikke bag på nogen. Han har ligget meget flot på alle bestsellerlister og haft en meget stor omsætning.

Om Afdeling Q-serien:

Journal 64 er fjerde bind i serien om afdeling Q og Carl Mørck. Serien blev skudt i gang i 2007 med Kvinden i buret, i 2008 udkom andet bind i serien, Fasandræberne, og i 2009 kom Flaskepost fra P, tredje bind i serien. Flaskepost fra P fik samme år prisen som Bedste Nordiske spændingsroman, Glasnøglen; Harald Mogensen-prisen for Årets Bedste Danske Spændingsroman samt Læsernes Bogpris for årets bedste udgivelse. Journal 64 udkom i november 2010, og den er allerede nu solgt i mere end 130.000 eksemplarer.

Om De Gyldne Laurbær:

De Gyldne Laurbær uddeles af de danske boghandlere. Ifølge Boghandlerklubben gives prisen til en nulevende forfatter, som »fortjener al den påskønnelse og opmuntring, som vi boghandlere og medhjælpere gennem denne manifestation kan bidrage til«. Selve laurbærkransningen finder sted ved en fest i marts eller april.

Prisen er blevet uddelt siden 1954, og sidste år blev De Gyldne Laurbær tildelt Ida Jessen for romanen Børnene. Blandt de tidligere modtagere er Hanne-Vibeke Holst, Klaus Rifbjerg, Halfdan Rasmussen, Vita Andersen m.fl.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.