Kristian Lundbergs “Malmøkrimierne” i ét bind.

People’s Press har netop sendt en samlet udgave af svenske Kristian Lundbergs krimier – “Ildslugern”, “Ledvogteren” og “Malmømanden” – i handlen som en samlet mammutudgave.

Forlaget skriver følgende om udgivelsen:

MALMØKRIMIERNE er en samlet udgave af ILDSLUGEREN, LEDVOGTEREN og MALMØMANDEN – de tre første bind i Kristian Lundbergs populære krimiserie om politimanden Nils Forsberg og hans specialenhed for særlig kriminalitet. Scenen er Malmø – en by på randen af opløsning midt mellem det nye og det gamle Europa.

Ildslugeren:

Malmø. Sveriges endestation. Brohoved for tidens grænseoverskridende kriminalitet i det nye og gamle Europa. En by i opløsning.

Vest for Malmø, i nærheden af det eksklusive boligområde Bo01 og skyskraberen Turning Torso finder man en modbydelig, råkold morgen de første barnelig. En måned senere, lige før jul, dukker endnu ét op, samme sted. Afklædt, kvalt og efterladt på det øde område ud til Øresund. Den forhenværende politikommissær Nils Forsberg sættes på sagen, hans første efter et voldsomt alkoholsammenbrud.

Men politiet er på bar bund. Byen er ved at krakelere, alting er i bevægelse. Forsberg kæmper for at blive menneske igen. Han gør hvad han kan. Kristian Lundbergs hårdkogte og særprægede debut som krimiforfatter udspiller sig i dagens Malmø – Sveriges Chicago, som den kaldes – en by der er ved at krakelere både inde- og udefra, ikke mindst som knudepunkt for den organiserede kriminalitet på grænsen mellem det nye og det gamle Europa.

Ledvogteren:

Malmø. Februar. 2004. Klokken er lidt over fem om morgenen, da den første bombe eksploderer på Lundavägen. Det bliver startskuddet til en serie af mord. Nils Forsberg – leder af Enheden for Særlige Efterforskninger – hører kun braget svagt, som i en drøm. Han ligger indespærret i bagsmækken på sin elskede Mazda 323. Men hvorfor? Tågen svæver ind fra Øresund. Og én efter én svinder de bort; de hjemløse, de småkriminelle, de prostituerede.

Ledvogteren er en skildring af vores samtid og anden bog i Kristian Lundbergs sensationelle og højst særprægede krimiserie om Øresundsregionens skyggeside, der indledtes med Ildslugeren. Et originalt og meget rost Malmø-modstykke til Dan Turélls københavnerkrimier. Tredje bog, Malmømanden, er også på vej på dansk.

Kilde: People’s Press

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.