Film

28. maj 2013

Kvinden i buret skal en tur i biografen til oktober

Krimibølgen er nærmest tsunami-agtig i sin dominans inden for film, tv og litteratur, og den 3. oktober får Mikkel Nørgaards Jussi Adler-Olsen-filmatisering Kvinden i buret – med manus af Nikolaj Arcel – dansk biografpremiere. Nu er der blevet frigivet et still fra filmen, der viser Nikolaj Lie Kaas i rollen som Carl Mørck og Fares Fares som hans tro væbner, Assad.

Jeg har (som millioner af andre) tygget mig igennem de fem udgivne romaner i Adler-Olsens Afdeling Q-serie, der alle smagte godt. De skæve karakterer, forholdet mellem  Carl, Assad og Rosa samt de velkomponerede plots med indbygget venstredrejet samfundskritik glider uhindret og hurtigt ned. Derfor ser jeg også frem til, hvorledes romanerne klarer at blive transformeret til levende billeder.

Og det til trods for, at jeg ikke har den store fidus til Mikkel Nørgaards instruktørevner. Nørgaard har – når man ser bort fra Klovn: The Movie, som jeg fandt lettere anstrengende – udelukkende instrueret episoder til en lille håndfuld tv-serier, som rangerer fra brillant (Klovn) til direkte utålelig (Anna Pihl og Live fra Bremen).

Anmeldelser af Fasandræberne og Flaskepost fra P.Om skribenten

Robert Rasmussen
Jeg er film- & litteraturskribent, kulturafhængig, kunstelsker og mag.art. i litteraturvidenskab med en magisterkonferens om maskemonstre i moderne horrorfilm fra 1960 til i dag. Jeg er også tegneseriesluger, horrornørd, tv-serienarkoman, filmafhængig samt bogorm & læsehest med skrive- og ordkløe. Jeg dyrker 80'ernes kulturprodukter i usund grad, og jeg har en forkærlighed for filmkitsch, de fantastiske genrer samt Spielberg & Co. Jeg er filmmerchandisesamler, Disney-aficionado, animationselsker samt stifter af Fiktion & Kultur. Mit forhold til ovenstående er kronisk og uhelbredeligt. Læs (meget!) mere her.
0 Comments


Skal du ikke skrive en kommentar?


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *