Film

9. november 2009

Laurence Oliviers “Hamlet” og “Henry V” på Blu-ray.

Laurence Oliver som Hamlet

Da Kenneth Branagh debuterede som Shakespeare-instruktør i 1989 med “Henry V” – en fortolkning, han fulgte op med “Much Ado About Nothing” (1993), “Hamlet” (1996), “Love’s Labour’s Lost” (2000) og “As You Like It” (2006) – markerede han sig som den mest ihærdige fortolker og iscenesætter af renæssance-dramatikerens værker i nyere tid.

Men før Branagh gav os ovenstående, havde en anden (måske den største) Shakespeare-instruktør og skuespiller mejslet sit navn ind i filmhistorien med “Hamlet” (1948) og “Henry V” (1944). Instruktøren, der er tale om, er naturligvis britiske Laurence Oliver, der i øvrigt døde i 1989: altså samme år, som Branagh debuterede med sin “Henry V”-version.

Nu kan begge disse Olivier-film – “Hamlet” og “Henry V” – erhverves på Blu-ray i flot, restaureret stand. Begge film er blevet testet af DVDBeaver, hvor man kan se forskellen på henholdsvis dvd- og Blu-ray-udgave. Se “Hamlet”-shots HER og “Henry V”-shots HER.  Om skribenten

Robert Rasmussen
Jeg er film- & litteraturskribent, kulturafhængig, kunstelsker og mag.art. i litteraturvidenskab med en magisterkonferens om maskemonstre i moderne horrorfilm fra 1960 til i dag. Jeg er også tegneseriesluger, horrornørd, tv-serienarkoman, filmafhængig samt bogorm & læsehest med skrive- og ordkløe. Jeg dyrker 80'ernes kulturprodukter i usund grad, og jeg har en forkærlighed for filmkitsch, de fantastiske genrer samt Spielberg & Co. Jeg er filmmerchandisesamler, Disney-aficionado, animationselsker samt stifter af Fiktion & Kultur. Mit forhold til ovenstående er kronisk og uhelbredeligt. Læs (meget!) mere her.
0 Comments


Skal du ikke skrive en kommentar?


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *