LEGO: AT-AT

Hvis man er fan af Star Wars, så kender man dem: De store, grå metaldinosaurusser, der har en fremtrædende rolle i Irvin Kershners Star Wars: Episode V – The Empire Strikes Back fra 1980. I slaget om isplaneten Hoth er de langsommeligt stavrende AT-AT’ere væsentlige kampmaskiner, som gør livet svært for rebellerne … og så tager de sig flotte og imponerende ud, når de kommer styltende i formation.

Med LEGO’s AT-AT-sæt kan man gøre sin egen metaldinosaurus kampklar, og hvis man har fantasien i behold, så er der mange timers samlehygge forbundet med at få det armerede og tungt bevæbnede metalbæst op at stå.

11151013_10153038918238551_5394296881202917311_n
“Star Wars: Episode V – The Empire Strikes Back” (1980)

Det er herligt at sidde med æsken foran sig, og allerede inden den er åbnet, bliver man fanget i nostalgiens spind. Man katapulteres tilbage til dengang, hvor man som ganske ung sad forstenet foran tv og for første gang så AT-AT’erne, da de sammen med imperiets tropper indtog Hoth.

Også æskens forside skildrer en kampscene fra Hoth: AT-AT’eren stavrer sig vej gennem sneen, imens General Veer og en flok Snowtroopers med skydeklare blasters bevæger sig frem i det kolde landskab i skyggen af den gigantiske kampmaskine. Scenen er sat, og man er klar til at gi’ sig i kast med byggeprojektet. Ja, det kribler ligefrem i fingrene!

AT-AT - 7
De fem medfølgende minifigurer

Indholdet af æsken udgøres af to samlemanualer, syv nummererede poser indeholdende i alt 1137 klodser og en dobbeltsidet plakat: Den ene side viser en kampscene fra Hoth, og den anden præsenterer en fin oversigt over en lang række af de Star Wars-minifigurer, LEGO har produceret.

Når man har fået sat de 1137 klodser korrekt sammen, så er man den lykkelige ejer af en 33 centimeter høj AT-AT’er, der sammen med de fem medfølgende minifigurer kan få en hvilken som helst Star Wars-samling til at lyse op.

AT-AT - 11 AT-AT - 12

Kampmaskinen, der er mobil med bevægeligt hoved, bevægelige lemmer og funktionsdygtige kanoner, er konstrueret således, at man kan åbne ind til såvel cockpittet som til selve kroppen, der kan huse de medfølgende minifigurer. Og ja, der er også en lem i bunden af AT-AT’eren … den har man ikke glemt!

LEGO har efterhånden skabt et imponerende bagkatalog af Star Wars-samlesæt, der tager afsæt i de seks film, der i skrivende stund er blevet produceret. Og hvis man er LEGO og Star Wars-fan, så er dette samlesæt et must.

Jeg kan kun anbefale, at man anskaffer sig dette sæt, der med fordel kan samles, imens man (gen)ser Star Wars: Episode V – The Empire Strikes Back.


Produktkode: 75054 Alder: 9-14 år
Antal klodser: 1137 stk.
Links: LEGO.com / Omtaler hos F&K
Produktmål: H:33cm / L:32cm / B:11cm* Univers: Star Wars

* Hvis samlesættet består af flere emner, er det ovenfor angivne produktmål altid på det største emne!


Klik for flere tableaus

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.