LEGO: The Tumbler

Det er i år ti år siden, at Christopher Nolan og David S. Goyer gav nyt liv til én af de største helte fra DC Comics’ univers, nemlig Batman. Det skete i 2005, da Batman Begins fik premiere og begejstrede biografgængere verden om. En ny Batman blev sluppet løs i Gothams nat, og med ham fulgte naturligvis en helt ny bil: The Tumbler!

Men lad mig, før vi ser nærmere på hovedpersonen for dette indlæg, kort præsentere de tre mest prominente batmobiler i film- og tv-serie-historien!

Den første udgøres af George Barris’ strømlinede og sort/røde fra 60’er-serien med Adam West og Burt Ward i hovedrollerne som Batman og Robin. Det er fra denne tv-serie, at udråbet To the Batmobile stammer. Et udråb, der for længst er blevet en del af populærkulturens historie. I 1989 så en helt ny batmobil biografens mørke, da Tim Burton satte dén superheltebølge i gang, vi i dag fortsat nyder frugten af. Den lange og – skulle man mene – svært manøvrerbare bil blev et af filmens markante kendetegn, og den gjorde igen sin entré i Burtons Batman Returns fra 1992.

Batmobilen fra 60’er-serien

Batmobile89
Tim Burtons 1989-udgave
Tumbler
The Tumbler i “Batman Begins” (Christopher Nolan, 2005)

Og med Nolans reboot fra 2005 kom der altså til at holde endnu en batmobil i Batmans efterhånden ganske veludstyrede garage, og The Tumbler – der skiller sig mærkbart ud fra tidligere modeller – er et armeret monster af en bil, der i sit design minder om et militærkøretøj. Jeg giver ordet til Lucius Fox:

Lucius Fox: The Tumbler? Oh you wouldn’t be interested in that.
Lucius Fox: She was built as a bridging vehicle. During combat, two of these would jump over a river, towing cables. Over here on the throttle, flip that open and throttle up. This will boost you into a rampless jump.
Lucius Fox: We never could get the damn bridge to work, but this baby works just fine.
Lucius Fox: So what do you think?
Bruce Wayne: Does it come in black?

Og ja, det gør den!

The Tumbler - 17

LEGO-tumbleren er en imponerende, detaljerig sag, der indgår som et af de fineste sæt i LEGO’s DC Comics Super Heroes-serie. Dens imposante størrelse, den er flotte 40 centimeter lang og vejer ca. to kilo, når den er færdigsamlet, gør den til et fint samle(r)objekt for filmnørder og fans af Batman.

Der følger to minifigurer med sættet – Batman og The Joker – der kan placeres på et fodstykke med udførlige oplysninger om The Tumbler: vægt, længde, topfart, acceleration, motor- og brændstoftype etc. Altså sammen noget, der gør dette sæt til et vaskeægte nørdesæt, der vil tage sig indbydende ud i LEGO- og Batman-samlingen

The Tumbler - 2

The Tumbler - 11

The Tumbler - 12

The Tumbler - 13

The Tumbler - 15

The Tumbler - 16

IMG_8197a

The Tumbler - 9The Tumbler hører til i superligaen, når vi taler LEGO-sæt. Det er en mastodont, der består af 1869 klodser, der – når de sættes sammen i korrekt rækkefølge – bliver til en naturtro udgave af dén batmobil, der er med til at sætte en rystende skræk i livet på enhver forbryder, der tumler rundt i Gothams nat med ondt i sinde.

De to medfølgende minifigurer, der er eksklusivt fremstillet til dette sæt, er ligeledes blevet designet med afsæt i Nolans The Dark Knight Trilogy, og især The Joker, der naturligvis er modelleret over Heath Ledger i The Dark Knight (2008), er en velkommen og fin minifigur i den efterhånden imponerende familie af superhelte- og superskurkefigurer fra LEGO.

The Tumbler - 14

The Tumbler - 6

Når man sidder fordybet i samlingen af The Tumbler – og det kan man sagtens gøre over en weekend – så får man en brændende lyst til at gense ikke blot Nolans Batman-trilogi, men også Burtons og Schumachers fire film. Man bliver fyldt af Batman-energi, og katapulteres ind i det mørke, forbryderinficerede univers, hvor Batman er helten, der sikrer, at der er en nogenlunde ro og orden i Gotham.

Og ja, det kunne være fantastisk, hvis LEGO også sendte store samlesæt af henholdsvis 60’er-bilen og Burtons udgave fra 1989 på markedet! Jeg kan sluttelig, med Michael Keatons stemme rungede i mit indre øre, blot sige: Get in the car!


Produktkode: 76023 Alder: 16+
Antal klodser: 1869 stk.
Links: LEGO.com / Omtaler hos F&K
Produktmål: H:15cm / L:40cm / B:24cm* Univers: DC Comics Super Heroes

* Hvis samlesættet består af flere emner, er det ovenfor angivne produktmål altid på det største emne!


Klik for flere tableaus

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.