Lindhardt & Ringhof udgiver F. Scott Fitzgeralds “Historier fra Jazztiden”

Lindhardt & Ringhof er fremme i skoene. Den 16. maj får Baz Luhrmanns filmatisering af F. Scott Fitzgeralds romanklassiker The Great Gatsby premiere i biograferne herhjemme. En sådan begivenhed kan man naturligvis ikke lade være med at hægte en bogudgivelse op på, så forlaget har været så storsindet at udgive Historier fra Jazztiden, der – som forlaget forkynder – (…) præsenterer 11 af hans bedste noveller – udvalgt, oversat og med forord af Hans Hertel.

Ydermere oplyser Lindhardt & Ringhof, at man i novellesamlingen finder (…) fortællinger fra de brølende 20’ere med hektisk livsudfoldelse, smukke sydstatspiger og rastløse sjæle på jagt efter succes og evig ungdom. Og det er beretninger fra 30’ernes kriseår, tømmermændenes tid, da vemoden og rodløsheden blev til tragedie og eftertænksom smerte.

Novellen Det sære tilfælde Benjamin Button, som fik en renæssance med David Finchers storfilm fra 2008, foreligger her for første gang på dansk, og udvalget præsenterer også den posthume kortnovelle Tak for ilden, der blev trykt – for første gang – i The New Yorker i 2012.

[box_dark]Bogen udkom den 25. april som hardback[/box_dark]

Historier fra Jazztiden. - 1jpg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.