Lindhardt & Ringhof udgiver John Williams’ “Butcher’s Crossing”

http://fiktionogkultur.dk/wp-content/uploads/2015/03/Butchers-Crossing-1.jpg

En af sidste års bedst anmeldte romaner hed Stoner. Romanen, der var skrevet tilbage i 1965 af den amerikanske forfatter John Williams, fik med 50 års forsinkelse et nyt liv og en sensationel god modtagelse af både kritikere og læsere verden over. I Danmark gik det ligesådan, og romanen ligger fortsat på bestsellerlisten næsten et år efter udgivelsen.

Nu udgiver Lindhardt og Ringhof endnu en  roman af John Williams (skrevet i 1960), der ifølge de udenlandske anmeldere er ligeså god som Stoner om end det er noget ganske andet. Endnu en gang fortæller Williams et lavmælt drama på sin enkle og tidløse facon, men i Butcher’s Crossing er universitetsmiljøet skiftet ud med den uforudsigelige natur i midtvesten i 1870’erne.

Historien er på mange måder omvendt i forhold til Stoner: Den unge mand Will Andrews forlader studierne på Harvard, fordi han er draget af noget andet – af landet og ødemarken – og han havner i en lille flække på prærien. Butcher’s Crossing er en gennemgangsby for lykkejægere med alt hvad det indebærer af letlevende damer, grove barlokaler og rastløse mænd med frihedstrang og store planer. Her slår Andrews sig sammen med bisonjægeren Miller og to andre mænd fra byen, og sammen laver de en ekspedition til en mytisk kløft, hvor der efter sigende lever bisoner i tusindvis, og hvor ingen mand har været tidligere. Hvis jagten går godt, kan de alle blive meget rige.   

Gruppen på fire mænd drager velforberedte ud på den strabadserende tur hen over prærien, der viser sig at blive en barsk kamp mod naturen og stumme kræfter i dem selv. Da mændene vender tilbage til Butcher’s Crossing er de forandrede, men det er livet i byen også.

Romanen, der er på 336 sider, udkommer som hardback 8. maj 2015.

Butcher's Crossing

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.