Film

10. september 2010

Marcus Aggerbjergs “Rukov – et portræt” er netop udkommet hos People’s Press

People’s Press er aktuelle med Mogens Rukov-biografien/portrætbogen – “Rukov – et portræt” – der er skrevet af Marcus Aggersbjerg. Bogen er i handlen.

Forlaget skriver følgende om udgivelsen:

MOGENS RUKOV er dansk films grå eminence. Han har ledet filmskolens berømte manuskriptuddannelse i en årrække og sat sit tydelige fingeraftryk på mange af skolens produktioner og en lang række prisvindende danske film. Rukov har medvirket som med­forfatter og konsulent på film som Festen, Idioterne, En kærlighedshistorie, Bænken, Arven og Drabet.

Sine meritter til trods er Mogens Rukov dog også et kontroversielt navn. Mens han for nogle er en original formidler og fortæller, er han for andre bare en original. Og så er der Mogens Rukovs holdninger, som langtfra er salonfæhige. I årevis har han udfordret den danske kultur­elites sædvanlige meninger om aktuelle spørgsmål om Israel­-Palæstina­-konflikten, FN og islam.

RUKOV er et portræt gennem samtaler med hovedpersonen, men også med ægtefællen og billedkunstneren Vibeke Tøjner samt instruktørerne Thomas Vinterberg, Per Fly og Ole Christian Madsen. Bogen har biografiske træk, men blikket er ikke kun vendt bagud mod linjer i et levnedsløb, for Mogens Rukov æder sig stadig ind på livet. Samtalerne kredser om passionerne: filmen, kunsten, rejserne, kvinderne. Og om de eksistentielle grundtemaer: fremmedfølelsen, ensomheden, døden.

Kilde: People’s PressOm skribenten

Robert Rasmussen
Jeg er film- & litteraturskribent, kulturafhængig, kunstelsker og mag.art. i litteraturvidenskab med en magisterkonferens om maskemonstre i moderne horrorfilm fra 1960 til i dag. Jeg er også tegneseriesluger, horrornørd, tv-serienarkoman, filmafhængig samt bogorm & læsehest med skrive- og ordkløe. Jeg dyrker 80'ernes kulturprodukter i usund grad, og jeg har en forkærlighed for filmkitsch, de fantastiske genrer samt Spielberg & Co. Jeg er filmmerchandisesamler, Disney-aficionado, animationselsker samt stifter af Fiktion & Kultur. Mit forhold til ovenstående er kronisk og uhelbredeligt. Læs (meget!) mere her.
0 Comments


Skal du ikke skrive en kommentar?


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *