Marcus Aggerbjergs “Rukov – et portræt” er netop udkommet hos People’s Press

People’s Press er aktuelle med Mogens Rukov-biografien/portrætbogen – “Rukov – et portræt” – der er skrevet af Marcus Aggersbjerg. Bogen er i handlen.

Forlaget skriver følgende om udgivelsen:

MOGENS RUKOV er dansk films grå eminence. Han har ledet filmskolens berømte manuskriptuddannelse i en årrække og sat sit tydelige fingeraftryk på mange af skolens produktioner og en lang række prisvindende danske film. Rukov har medvirket som med­forfatter og konsulent på film som Festen, Idioterne, En kærlighedshistorie, Bænken, Arven og Drabet.

Sine meritter til trods er Mogens Rukov dog også et kontroversielt navn. Mens han for nogle er en original formidler og fortæller, er han for andre bare en original. Og så er der Mogens Rukovs holdninger, som langtfra er salonfæhige. I årevis har han udfordret den danske kultur­elites sædvanlige meninger om aktuelle spørgsmål om Israel­-Palæstina­-konflikten, FN og islam.

RUKOV er et portræt gennem samtaler med hovedpersonen, men også med ægtefællen og billedkunstneren Vibeke Tøjner samt instruktørerne Thomas Vinterberg, Per Fly og Ole Christian Madsen. Bogen har biografiske træk, men blikket er ikke kun vendt bagud mod linjer i et levnedsløb, for Mogens Rukov æder sig stadig ind på livet. Samtalerne kredser om passionerne: filmen, kunsten, rejserne, kvinderne. Og om de eksistentielle grundtemaer: fremmedfølelsen, ensomheden, døden.

Kilde: People’s Press