Maria Fabricius Hansens “Genbrugskirker i Rom”

Maria Fabricius Hansen, der er kunsthistoriker og lektor ved Aarhus Universitet, har netop udgivet bogen “Genbrugskirker i Rom”. Bogen, der er udgivet i et handy guidebogs-format, giver et interessant indblik i Roms kirkearkitektur. Bogen kan blandt andet købes hos E-Lounge.

Forlaget skriver følgende om udgivelsen:

Mange turister rejser til Rom for at studere de mange levn fra byens antikke storhedstid, men de færreste er klar over, at antikken også har sat sit præg på en række af Roms kirker.

I middelalderens kirkebyggeri brugte man antikkens arkitektur som en slags stenbrud med præfabrikerede byggematerialer. Resultatet blev nogle meget brogede og opfindsomt sammenstykkede kirkerum.

I bogen fortælles om de romerske genbrugskirkers historie, om principperne for fordelingen af de antikke dele og om betydningerne i at nedbryde og bygge på fortiden. Derudover præsenteres et udvalg på elleve særligt skønne og varierede genbrugskirker. Bogen er forsynet med kort og andre praktiske oplysninger, som gør den velegnet til brug ved jagten på fortiden i nutidens Rom.

Kilde: Aarhus Universitetsforlag

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.