Litteratur

5. februar 2010

Mogens Nykjærs “Venezia – Byhistorie og kunst” fra Gyldendal

Den 15. februar sender Gyldendal Italien-eksperten Mogens Nykjærs seneste kultur- og kunsthistoriske bogbedrift i handlen. Det drejer sig om “Venezia – byhistorie og kunst”, der ligger i forlængelse af forfatterens to tidligere værker, “Peterskirken – historie og beydning” og “I pavernes Rom – bybilleder, kunst og historie 1420-1870”.

Forlaget skriver:

Forfatteren til ‘Peterskirken’ og ‘I pavernes Rom’ har flyttet fokus til Venezia i Norditalien ud til Adriaterhavet. Byen er anlagt på over 100 øer 4 km fra fastlandet og er i sandhed noget helt specielt, hvad også ca. 18 mio. besøgende hvert år har opdaget. Steder som Markuspladsen med Markuskirken og Dogepaladset, begge bygget i 800-tallet, Sukkenes Bro og Rialtobroen er målet. Righoldige kunstsamlinger samt karneval, kunst- og filmfestivaler er med til at befæste byens kulturelle ry. Mogens Nykjær har boet i byen igennem et par år og har indoptaget byens særprægede stemning i sin stil. Som den inkarnerede kunsthistoriker han er, færdes han hjemmevant i de venezianske kunstsamlinger, giver en entusiastisk gennemgang af væsentlige monumenter, anlæg og udsmykninger, føres os igennem den venezianske historie. Der findes selvfølgelig mange bøger om Venezia, men jeg er sikker på at denne bog nok skal finde sig en position som noget helt særligt, både indholdsmæssigt og udstyrsmæssigt kan den stå distancen.

Kilde: Gyldendal PresseOm skribenten

Robert Rasmussen
Jeg er film- & litteraturskribent, kulturafhængig, kunstelsker og mag.art. i litteraturvidenskab med en magisterkonferens om maskemonstre i moderne horrorfilm fra 1960 til i dag. Jeg er også tegneseriesluger, horrornørd, tv-serienarkoman, filmafhængig samt bogorm & læsehest med skrive- og ordkløe. Jeg dyrker 80'ernes kulturprodukter i usund grad, og jeg har en forkærlighed for filmkitsch, de fantastiske genrer samt Spielberg & Co. Jeg er filmmerchandisesamler, Disney-aficionado, animationselsker samt stifter af Fiktion & Kultur. Mit forhold til ovenstående er kronisk og uhelbredeligt. Læs (meget!) mere her.
0 Comments


Skal du ikke skrive en kommentar?


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *