Anmeldelse

imdb

M

an kan ikke andet end at holde af Disneys pangfarvede animationseventyr. Bolt – instrueret af Byron Howard og Chris Williams – er ingen undtagelse. Superhunden Bolt lever i sin egen tv-verden, hvor den giver den som actionhund i en populær tv-serie. Den tror, at den rent faktisk er i besiddelse af de superkræfter, som den i tv-serien bekæmper skurke med. Det går derfor grueligt galt, da Bolt stikker af fra studiet i Hollywood og pludselig skal stå på egne poter – uden superkræfter.

Penny-and-Bolt-in-action-disney-females-27969639-1920-1051

Bolt markedsføres som en klassiker – mere præcist nummer 48 i rækken – og der er sket meget, ikke nødvendigvis til det bedre, siden Snehvide og de syv små dværge havde premiere i 1937. Bolt er dog ikke en dårlig film. Filmen er charmerende – hvem falder ikke for nuttede dyr, der kan tale – og John Travolta (Bolt) og Miley Cyrus (Penny) leverer fine stemmepræstationer. Som de altid tilstedeværende sidekicks i Disneys klassikere, finder man katten Penny og hamsteren Rhino, der kan få selv den mest forstokkede og mavesure krakiler til at trække på smilebåndene.

 

Filmen er ude på dvd og Blu-ray fra Walt Disney Home Entertainment

bolt_ver2_xlgOm skribenten

Robert Rasmussen
Jeg er film- & litteraturskribent, kulturafhængig, kunstelsker og mag.art. i litteraturvidenskab med en magisterkonferens om maskemonstre i moderne horrorfilm fra 1960 til i dag. Jeg er også tegneseriesluger, horrornørd, tv-serienarkoman, filmafhængig samt bogorm & læsehest med skrive- og ordkløe. Jeg dyrker 80'ernes kulturprodukter i usund grad, og jeg har en forkærlighed for filmkitsch, de fantastiske genrer samt Spielberg & Co. Jeg er filmmerchandisesamler, Disney-aficionado, animationselsker samt stifter af Fiktion & Kultur. Mit forhold til ovenstående er kronisk og uhelbredeligt. Læs (meget!) mere her.