Anmeldelse

H

vis man kender Alfred Hitchcocks suveræne Rear Window fra 1954 – med James Stewart og Grace Kelly i hovedrollerne – så har man en god idé om præmissen for D.J. Carusos underholdende Disturbia fra 2007.

Den unge Kale Brecht (Shia LeBeouf) sættes i husarrest efter at have slået sin spansklærer i gulvet. Fra dette sit hjemlige fangenskab begynder han med kikkert og kamera – og sammen med vennerne – at udspionere naboerne i kvarteret. Én af disse naboer opfører sig lettere skummelt, og Kale er overbevist om, at han er seriemorder. Sammen med sine venner, vil Kale sætte en stopper for naboens morderiske adfærd.

This slideshow requires JavaScript.

Som en ungdommelig opdatering af Rear Window fungerer Disturbia overraskende godt. Især Shia Leboufs kejtede og ret morsomme karakter forlener filmen med et humoristisk og charmerende islæt, der klæder den rigtig godt. Grin og spænding går hånd i hånd i D.J. Carusos veltunede thriller.

 

Filmen er ude på dvd & Blu-ray fra Paramount Home Entertainment

Disturbia på Blu-rayOm skribenten

Robert Rasmussen
Jeg er film- & litteraturskribent, kulturafhængig, kunstelsker og mag.art. i litteraturvidenskab med en magisterkonferens om maskemonstre i moderne horrorfilm fra 1960 til i dag. Jeg er også tegneseriesluger, horrornørd, tv-serienarkoman, filmafhængig samt bogorm & læsehest med skrive- og ordkløe. Jeg dyrker 80'ernes kulturprodukter i usund grad, og jeg har en forkærlighed for filmkitsch, de fantastiske genrer samt Spielberg & Co. Jeg er filmmerchandisesamler, Disney-aficionado, animationselsker samt stifter af Fiktion & Kultur. Mit forhold til ovenstående er kronisk og uhelbredeligt. Læs (meget!) mere her.