Anmeldelse

imdb

F

ranske Bertrand Taverniers sydstats-thriller, In the Electric Mist (2009) med Tommy Lee Jones i hovedrollen som politibetjenten Dave Robicheaux, er en rodet affære, der har svært ved at opbygge den for genren nødvendige spænding.

Robicheaux efterforsker en serie af makabre mord, der er begået på unge piger. Efterforskningen bringer ham fra Louisianas sumpe til New Orleans underverden, der styres med hård hånd af mafiabossen Baby Feet (John Goodman).

Selvom filmen er spækket med gode navne som Tommy Lee Jones, John Goodman, Mary Steenburgen, Kelly MacDonald og Ned Beatty, så falder den langsomt fra hinanden. Filmen formår ikke at opbygge momentum, men dvæler i et stillestående limbo, hvor karaktererne ikke udvikler sig. Filmens forcer er de smukke billeder, den magiske stemning, der altid er i sydstats-film, samt den altid gode Tommy Lee Jones.

Tommy Lee Jones

 

Filmen er ude på dvd & Blu-ray fra Midget Entertainment

936full-in-the-electric-mist-posterOm skribenten

Robert Rasmussen
Jeg er film- & litteraturskribent, kulturafhængig, kunstelsker og mag.art. i litteraturvidenskab med en magisterkonferens om maskemonstre i moderne horrorfilm fra 1960 til i dag. Jeg er også tegneseriesluger, horrornørd, tv-serienarkoman, filmafhængig samt bogorm & læsehest med skrive- og ordkløe. Jeg dyrker 80'ernes kulturprodukter i usund grad, og jeg har en forkærlighed for filmkitsch, de fantastiske genrer samt Spielberg & Co. Jeg er filmmerchandisesamler, Disney-aficionado, animationselsker samt stifter af Fiktion & Kultur. Mit forhold til ovenstående er kronisk og uhelbredeligt. Læs (meget!) mere her.