Anmeldelse

imdb

B

edst som man tror, at man har udviklet en konsekvent modstandsdygtighed, at man ikke længere flyver op af sofaen, når diverse ulækkerheder melder deres ankomst på skærmen, dér gør man bekendtskab med franske Alexandre Bustillos og Julien Maurys InsideÀ l’intérieur – fra 2007. Det er ikke – absolut ikke – en film for folk med svage nerver.

I Inside bliver den højgravide Sarah udsat for en home invasion af den absolut værste karakter. Den sortklædte skikkelse, der bryder ind og holder Sarah fanget, vil ikke have hendes indbo, er ikke interesseret i materiel berigelse, hun (ja, hun!) vil have hendes ufødte baby.

Filmen skriver sig med voldsomhed ind i den nye og ofte omtalte (sub)genre torture porn, hvor der er udpræget fokus på kropslig lemlæstelse. Filmforskeren Rikke Schubart, der beskæftiger sig akademisk med genren, har blandt andet skrevet et interessant indlæg om Inside på Hollywoodbloggen: Kvinders mareridt er blodigt fra inderst til yderst.

Inside Movie - 1

Inside er Rosemarys Baby på syretrip. Det er rendyrket ondskab i visuel form, der indeholder scener af hidtil uset ækelhed. Det er ikke ubetinget en film, der skal anbefales gravide kvinder, da den indeholder det måske mest ubehagelige kejsersnit (eller rettere kejserklip), der er set og foretaget i horrorfilmhistorien. Inside er god, ækel, bizar og OND!

 

Filmen er ude på dvd fra Midget Entertainment

Inside Movie PosterOm skribenten

Robert Rasmussen
Jeg er film- & litteraturskribent, kulturafhængig, kunstelsker og mag.art. i litteraturvidenskab med en magisterkonferens om maskemonstre i moderne horrorfilm fra 1960 til i dag. Jeg er også tegneseriesluger, horrornørd, tv-serienarkoman, filmafhængig samt bogorm & læsehest med skrive- og ordkløe. Jeg dyrker 80'ernes kulturprodukter i usund grad, og jeg har en forkærlighed for filmkitsch, de fantastiske genrer samt Spielberg & Co. Jeg er filmmerchandisesamler, Disney-aficionado, animationselsker samt stifter af Fiktion & Kultur. Mit forhold til ovenstående er kronisk og uhelbredeligt. Læs (meget!) mere her.