Anmeldelse

imdb

D

en amerikanske tv-kanal Syfy, der ejes af NBC/Universal, er blandt andet kendt for at producere ekstremt billige når dyr går amok-film. En sådan af slagsen er Steven R. Monroes Mongolian Death Worm (2010). Filmen bør bedst undgås, hvis man har mulighed for det.

Et sted i den mongolske ørken, filmen er dog optaget i Texas, borer et amerikansk oliefirma efter olie. Ved et uheld vækkes en gruppe mongolske dødsorme fra deres slummer, og de begynder hurtigt at formere sig og forurene de lokale drikkevandsressourcer. 

Mongolian_Death_Worm_NUP_139885_0005

I selvsamme ørken drøner gavstrikarkæologen Daniel (Sean Patrick Flanery) rundt i sin slidte pickup for at finde Djengis Khans grav, der efter sigende skulle være proppet med guld og ædelstene. Desværre har Daniel allieret sig med nogle gustne typer, der i tide og utide holder ham kniven for struben – de vil gerne snart se et udbytte, da de har lånt ham en betragtelig sum penge.

Imens Daniel kæmper for at finde graven, og holde mafiatyperne på afstand, er der i en nærliggende landsby udbrudt en epidemi. Folk dør som fluer, og i følge en lokal myte skyldes det, at vandet bliver forgiftet af de dødsorme, der har lagt titel til filmen, og som ydermere siges at beskytte Djengis Khans gravsted.

Mongolian_Death_Worm_NUP_139885_0001

Og selvom man skulle tro, at netop disse orme ville være filmens hovedattraktion, så gør de faktisk ikke krav på meget tid i filmen, der i stedet handler om en korrupt amerikaners forsøg på at stjæle omtalte skat, der viser sig at gemme sig under olieraffinaderiet – samt Daniels kamp for at finde skatten og slippe af med de mongolske gangstere.

Mongolian Death Worm er spild af tid og spild af liv. Den halter af sted i et søvndyssende tempo, og alt ved den er amatøragtigt. Hvis man endelig vil se en film med ormemonstre, så er en hvilken som helst af de fire film, der er produceret i Tremors-serien (1990-2004), såvel som den kortlivede tv-serie fra 2003, der består af 13 episoder, alle at foretrække frem for denne fæle fadæse af en film, der tyvstjæler 90 minutter af ens kostbare liv.

Mongolian_Death_Worm_NUP_139885_0002

Devisen må således lyde: Hellere Graboids og Tremors end de dødsenskedsommelige mongolske dødsorme.

Så hvis man uforvarende render ind i denne film, skal man reagere på samme måde, som når man står over for en bidsk køter: stikke halen mellem benene.

 

Filmen kan blandt andet ses på Netflix

mongolian death worm - steven r monroe - 2010 - poster005Om skribenten

Robert Rasmussen
Jeg er film- & litteraturskribent, kulturafhængig, kunstelsker og mag.art. i litteraturvidenskab med en magisterkonferens om maskemonstre i moderne horrorfilm fra 1960 til i dag. Jeg er også tegneseriesluger, horrornørd, tv-serienarkoman, filmafhængig samt bogorm & læsehest med skrive- og ordkløe. Jeg dyrker 80'ernes kulturprodukter i usund grad, og jeg har en forkærlighed for filmkitsch, de fantastiske genrer samt Spielberg & Co. Jeg er filmmerchandisesamler, Disney-aficionado, animationselsker samt stifter af Fiktion & Kultur. Mit forhold til ovenstående er kronisk og uhelbredeligt. Læs (meget!) mere her.