Anmeldelse

imdb

D

en bedste filmoplevelse får man, hvis man kan sætte sine forventninger til en given film i bero. Jeg havde da heller ingen til Howard McCains Outlander fra 2008 med Jim Caviezel i hovedrollen som piloten Kainan, der med sit rumskib nødlander midt i Vikingetidens iskolde Norge.

Med sig bringer han rumuhyret Moorwen, hvis eneste glæde i livet består i at spise – spise mennesker, vel at mærke. Hurtigt begynder de stakkels vikinger at falde for uhyrets glubende appetit, og Kainan er den eneste mand, der kan redde dem.

Filmen er underholdende hele vejen igennem, selvom den ikke er særligt opfindsom. Den religiøse frelsersymbolik er skåret ud i pap, og filmen vækker mindelser om Ridley Scotts mesterværk Alien, Marcus Nispels makværk Patfinder og Robert Zemeckis’ mere interessante end gode Beowulf. Men underholdt, det var jeg!

 

32 - OutlanderOm skribenten

Robert Rasmussen
Jeg er film- & litteraturskribent, kulturafhængig, kunstelsker og mag.art. i litteraturvidenskab med en magisterkonferens om maskemonstre i moderne horrorfilm fra 1960 til i dag. Jeg er også tegneseriesluger, horrornørd, tv-serienarkoman, filmafhængig samt bogorm & læsehest med skrive- og ordkløe. Jeg dyrker 80'ernes kulturprodukter i usund grad, og jeg har en forkærlighed for filmkitsch, de fantastiske genrer samt Spielberg & Co. Jeg er filmmerchandisesamler, Disney-aficionado, animationselsker samt stifter af Fiktion & Kultur. Mit forhold til ovenstående er kronisk og uhelbredeligt. Læs (meget!) mere her.