Anmeldelse

imdb

D

et var Jamie Lee Curtis, der i Paul Lynch’ slasher-klassiker Prom Night fra 1980 skreg lungerne ud af livet. Nu er filmen (28 år efter originalen) blevet opdateret og remaket af Nelson McCormick, og i stedet for Jamie Lee Curtis er det Brittany Snow, der må løbe spidsrod mellem døde kammerater.

Filmen er ikke et stilrent remake, hvilket klæder den. Man har ændret på plottet og – naturligvis – tilført filmen mere blod, død og skrig. En psykopat, der er sygeligt forgabt i filmens kvindelige hovedrolle, er flygtet fra det sindssygehospital, hvor han siden mordene på kvindens familie har befundet sig. Nu tropper han – med skarpsleben kniv – op til hendes prom night. Og han tager ikke et nej for et nej!

Filmen følger genrens præmisser til punkt og prikke, omend morderen denne gang ikke bærer maske. Vi ved fra start af, hvem psykopaten er. Der er altså ikke tale om en who-dunnit-struktur. Skuespillet er fint, plottet afprøvet før og filmen underholder uden at overraske.

 

Filmen er ude på dvd & Blu-ray fra Sony Pictures Home Entertatinment

36 - Prom NightOm skribenten

Robert Rasmussen
Jeg er film- & litteraturskribent, kulturafhængig, kunstelsker og mag.art. i litteraturvidenskab med en magisterkonferens om maskemonstre i moderne horrorfilm fra 1960 til i dag. Jeg er også tegneseriesluger, horrornørd, tv-serienarkoman, filmafhængig samt bogorm & læsehest med skrive- og ordkløe. Jeg dyrker 80'ernes kulturprodukter i usund grad, og jeg har en forkærlighed for filmkitsch, de fantastiske genrer samt Spielberg & Co. Jeg er filmmerchandisesamler, Disney-aficionado, animationselsker samt stifter af Fiktion & Kultur. Mit forhold til ovenstående er kronisk og uhelbredeligt. Læs (meget!) mere her.