Anmeldelse

imdb

S

eed – der på dansk blev døbt Slagteren – er ubegribeligt elendig. Det er tyske Uwe Boll, der igen er på færde. Jeg ville nogle gange ønske, at jeg ikke havde et åbent sind. Så ville jeg nemlig ikke igen og igen og igen lade tvivlen komme Boll til gode.

Seed handler om stjernepsykopaten og sadisten Max Seed, der slagter sig igennem det ene uskyldige offer efter det andet. Seed er faktisk så ond, at end ikke tre gange i den elektriske stol kan tage livet af det maskebærende bæst. Så man vælger – ganske ufornuftigt, viser det sig – at begrave mr. torture levende. Det skulle man ikke have gjort.

Seed vender tilbage – ondere end før – og nu bevæbnet med en hammer. Og man skulle jo egentligt ikke tro, at en mand, der over en periode på 6 år har slået intet mindre end 666 mennesker ihjel (her kan man tale om in your face-symbolik) skulle kunne blive mere ond. Men det kan han … åbenbart.

44 - Seed 1

Der er INTET plot i filmen, men blot ligegyldige aflivningsscener præsenteret på de mest perfide faconer. At se filmen er tortur, og dens slutning er lige så meningsløs som at sælge sand i Sahara. Seed udgøres af følgende: Elendigt plot, elendigt skuespil, elendig instruktion og elendige effekter. Filmen er ELENDIG! En anden af Bolls film – In the Name of the King – kommer i sammenligning med Seed til at fremstå som et mesterværk. Og det på trods af, at den også er dybt elendig.

Afslutningsvis kan jeg påpege, at en instruktør som Ed Wood fremstår som en sand mester, når sammenlignet med Uwe Boll.

 

Filmen er (desværre!) ude på dvd fra Midget Entertainment

44 - SeedOm skribenten

Robert Rasmussen
Jeg er film- & litteraturskribent, kulturafhængig, kunstelsker og mag.art. i litteraturvidenskab med en magisterkonferens om maskemonstre i moderne horrorfilm fra 1960 til i dag. Jeg er også tegneseriesluger, horrornørd, tv-serienarkoman, filmafhængig samt bogorm & læsehest med skrive- og ordkløe. Jeg dyrker 80'ernes kulturprodukter i usund grad, og jeg har en forkærlighed for filmkitsch, de fantastiske genrer samt Spielberg & Co. Jeg er filmmerchandisesamler, Disney-aficionado, animationselsker samt stifter af Fiktion & Kultur. Mit forhold til ovenstående er kronisk og uhelbredeligt. Læs (meget!) mere her.