Litteratur

17. marts 2010

Ny dansk krimi fra Gyldendal: “Svinehunde” af Lotte & Søren Hammer

Først var det ægteparret Ahndoril, der udgav krimimoppedrengen “Hypnotisøren” under pseudonymet Lars Kepler på Gyldendal, og nu er turen kommet til søskendeparret Lotte & Søren Hammer, der (også på Gyldendal) udgiver deres krimimoppedreng. “Svinehunde” er (naturligvis!) første bind i en planlagt krimiserie. Bogen udkommer den 18. marts.

Læs artikel om det krimidebuterende forfattersøskendepar i Information.

Tekst fra pressemateriale:

En tidlig mandag morgen gør to børn et grusomt fund: I gymnastiksalen på deres skole i Bagsværd finder de ligene af fem nøgne og stærkt maltrakterede mænd, som med matematisk præcision hænger ned fra salens loft. Det ligner mest af alt en offentlig henrettelse.

Chefkriminalinspektør Konrad Simonsen og hans team fra drabsafdelingen ankommer fra København. Og afhøringer blandt skolens personale kaster hurtigt mistanken på skolens pedel: Den lettere alkoholiserede, men begavede Per Clausen. Tilsyneladende kender han mere til de bestialske drab, end han vil ud med. Men hvad er motivet, og hvorfor dette spektakulære sceneri? Og kan Per Clausen have handlet helt på egen hånd?

Hurtigt bliver det klart for Konrad Simonsen, at der må lægges låg på sagen for at hindre en blodtørstig dagspresse og menneskehob i at spolere efterforskningen. Men andre – stærkere – kræfter synes at have anden dagsorden …

Lotte og Søren Hammer, der debuterer som forfattere med Svinehunde, er uddannet henholdsvis sygeplejerske og folkeskolelærer. De er søster og bror.

Svinehunde er første bind i en planlagt krimiserie om chefkriminalinspektør Konrad Simonsen og hans efterforskningsteam fra Politigården i København.

Kilde: Gyldendal PresseOm skribenten

Robert Rasmussen
Jeg er film- & litteraturskribent, kulturafhængig, kunstelsker og mag.art. i litteraturvidenskab med en magisterkonferens om maskemonstre i moderne horrorfilm fra 1960 til i dag. Jeg er også tegneseriesluger, horrornørd, tv-serienarkoman, filmafhængig samt bogorm & læsehest med skrive- og ordkløe. Jeg dyrker 80'ernes kulturprodukter i usund grad, og jeg har en forkærlighed for filmkitsch, de fantastiske genrer samt Spielberg & Co. Jeg er filmmerchandisesamler, Disney-aficionado, animationselsker samt stifter af Fiktion & Kultur. Mit forhold til ovenstående er kronisk og uhelbredeligt. Læs (meget!) mere her.
0 Comments


Skal du ikke skrive en kommentar?


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *