Ny Philip Roth-roman i handlen fra Gyldendal den 3. februar

Gyldendal sender den 3. februar Philip Roths nye roman “Indignation” i handlen.

Året er 1951. Vi er i Amerika, og Korea-krigen er gået ind i sit andet år. Marcus Messner, den unge lovlydige dreng fra New Jersey, skal starte som andenårsstuderende på det traditionsrige og konservative Winesburg College i Ohio. Men hvorfor i Ohio og ikke på det lokale college i Newark, hvor han oprindeligt startede? Fordi hans far, den djærve hårdtarbejdende lokale slagter er blevet vanvittig – vanvittig af frygt for alle de farer, verden og voksenlivet har at byde hans søn.

Som den desperate og forpinte mor fortæller sin søn, skyldes farens frygt kærlighed og stolthed. Måske, men den gør Marcus så vred, at han ikke længere kan blive boende hjemme. Han rejser, og fjernt fra Newark skal han nu lære at navigere i forhold til midtvestens, et helt andet Amerikas, omgangsformer og udfordringer.

”Indignation” handler om umodenhed, intellektuelt oprør, de første seksuelle erfaringer, religion, mod, fejltagelser og ikke mindst om 1950’ernes Amerika, hvor Korea-krigen hænger som en tung sky over alle unge mænds fremtidsplaner, mens 1960’ernes oprør endnu ikke er slået igennem.

Kilde: Gyldendal Presse

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.