Ny thriller på vej fra Christian E. Christiansen

Christian E. Christiansens næste spillefilmprojekt “ID:A” har modtaget produktionsstøtte fra Det Danske Filminstitut.

En info-mail fra Det Danske Filminstitut beretter, at en ny dansk thriller er i støbeskeen. Det lyder jo herligt. Ikke mindst fordi, at thriller-genren – med film som Nikolaj Arcels “Kongekabale” (2004) og Rumle Hammerichs “Headhunter” (2009) in mente – er blevet behandlet sobert.

Den nye thriller – som info-mailen omtaler – skal instrueres af Christian E. Christiansen, der manden bag “Zoomerne” (2009), “Dig og mig” (2008), den Oscarnominerede kortfilm “Om natten” (2007) og “Råzone” (2006).

Der er endnu ikke meget information omkring den nye thriller, der bærer titlen “ID:A”, og som blandt andet har Tuva Novotny i den kvindelige hovedrolle og Flemming Enevold i en anden stor rolle.

Filmens handling vækker mindelser om en amerikansk succes-trilogi. Det er ikke meget, sløret er blevet løftet omkring plottet, men Filminstituttet skriver om handlingen, at:

En kvinde vågner op på en flodbred, forslået og uden hukommelse. I kamp mod tiden og på flugt fra ukendte forfølgere forsøger hun at genvinde sin hukommelse. Hvem sagde Jason Bourne med modsat kønsfortegn?

Tine Krull Petersen har skrevet manuskript, og Louise Vesth producerer for Zentropa. Der er forventet premiere i efteråret 2011.

Det Danske Filminstitut har givet betinget produktionsstøtte på 6,5 mio. kr. gennem konsulentordningen, og filmen modtager desuden 600.000 kr. i regional støtte.

Jeg ser frem til en medrivende og heftig historie med menneskelig klangbund, sat i dunkle tilvoksede haver, dukkehuslignende interiørs og noir-prægede gader, fortæller filmkonsulent Molly Malene Stensgaard, der har indstillet filmen til støtte.

Kilde: Det Danske Filminstitut